Microsoft vil også have en TV box

edbpriser.dk 14-10-42891 17:40

Denne artikel bringes i samarbejde med Recordere.dk

Microsoft har ikke tænkt sig at se passivt til, mens rivaler som Google, Apple og Netflix (USA) løber med markedet for indhold på TV.

Kilder fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at Microsoft er i dialog med TV netværk i USA om at levere indhold til Xbox 360. Dette for senere at kunne tage kampen op om TV markedet.

Udover indhold skal der også kunne leveres forskellige interaktive tjenester på skærmen, som eksempelvis at chatte med familie og venner, mens man ser TV.

Skift kanal med en håndbevægelse
Microsoft har en trumf i ærmet i krigen om fremtidens TV bokse. Det er Kinect, systemet der er udviklet til advanceret styring af spil, hvor kroppens bevægelser og fagter læses og oversættes til spillets figurer og bevægelse.

Folk, der har set tidlige demonstrationer af TV styret af Kinect, fortæller om, hvordan man skifter TV kanal blot med en håndbevægelse, og med forskellige fagter styrer afspilning, spoling og stop af optagelserne. Eller blot taler til TV'et: "Skift til ESPN" og så vises den kanal.

ESPN, som er en amerikansk sportskanal, kan kun tilgås fra en amerikansk Xbox 360 på nuværende tidspunkt, ligesom stemmestyring af denne er begrænset til USA, men Microsoft har antydet, at muligheden for at se udvalgte TV-kanaler over sin Xbox 360 også kommer til Europa.

Alt dette er dog endnu fremtidsvisioner. Microsoft TV vil næppe være klar som produkt før tidligst om et år, fortæller kilder til Reuters.

Microsoft selv har ingen kommentarer til projektet.

Styr TV'et med KInect til Xbox 360