Microsofts smartwatch virker også med iPhone og Android mobiler

edbpriser.dk 24-10-2014 14:34

Ifølge Forbes varer det ikke længe, før Microsoft også kommer på banen med et smartwatch, som naturligvis har en form for Windows styresystem installeret, men som også vil kunne bruges sammen en iPhone eller Android mobil.

Det skyldes ikke mindst Microsofts nye topchef, Satya Nadella, som modsat sin forgænger vil gøre software-gigantens produkter tilgængelige på alle platforme.

Læs også: Microsoft boss: Vi sælger ikke Xbox og Bing fra

Nadella gjorde således selskabets Office pakke tilgængeligt for konkurrenten Apples iPad tilbage i marts, så dagene med eksklusivitet lader til endegyldigt at være forbi for den aldrende kæmpe.

Det er måske også meget smart at sadle om, når ens mobile styresystem, Windows Phone, kun har en markedsandel på 2,5 %.

To dages batteritid

Microsofts smartwatch kan ifølge rygterne klare sig to dage uden en opladning, og hvis det kommer til at passe, vil det også være et væsentligt salgsargument overfor potentielle kunder.

Det vil nemlig være dobbelt så godt som tre af de største konkurrenter på markedet: Samsung Galaxy Gear, Moto 360 og Apple Watch, der for alle tres vedkommende kræver en natlig opladning.

Microsoft Smartwatch mockup
Et højst usandsynligt udseende til Microsoft Smartwatch.

Udpræget fokus på fitness og helbred i Microsofts smartwatch

Det kommende smartwatch fra Microsoft får ifølge The Verge de mest basale smartwatch funktioner, men ellers vil det primære fokus ligge på fitness og helbred.

Indbyggede sensorer vil omfatte skridttæller, pulsmåler, kalorieforbrænding og andre fitness- og helbredsrelaterede ting, så her går Microsofts smartwatch meget godt i spænd med andre smarture og -armbånd på markedet.

Læs også: Nye smartwatches på vej fra Samsung, LG, ASUS og Sony

Efter sigende har Microsofts Kinect-udviklere også været inde over det kommende smartwatch, men hvilke funktioner, det vil medføre, er uvist.

Men alt i alt ser det ud til, at Microsoft barsler med et meget spændende produkt, og vi skal heldigvis ikke vente alt for længe, før det bliver afsløret - det er nemlig planen, at det skal være klar til årets julehandel.