Microsofts Surface Book bliver ikke billig

edbpriser.dk 03-02-47768 00:16

Microsofts flot designede hybrid-PC, der kan fungere som både en bærbar og en tablet, blev præsenteret i starten af måneden, hvor software-giganten overraskede alle med et stykke hardware, der ser ud til at skulle konkurrere med Apples MacBooks og PC producenternes stærkeste bærbare.

Microsoft Surface Book fører sig således frem med både et flot udseende og stærk indmad, men man må også sige, at prisen bliver ganske høj.

Startpris på små 13.000 kroner

Startprisen for en Surface Book med en i5 processor og 128 GB SSD lyder på $1.499 eller lige under 13.000 danske kroner, når alle afgifter er medregnet.

Modellen med de vildeste specifikationer har i7 processor, 16 GB RAM, 1 TB SSD og et dedikeret grafikkort, og her ender prisen så på $3.199 eller lige omkring 27.000 kroner.

Læs også: Bærbar til Star Wars fans

Dermed er Surface Book lige så dyr som de bedst udstyrede MacBook Pro med Retina Display fra Apple, men Microsofts nye maskine har til gengæld nogle funktioner, som Apples MacBooks ikke kan prale med.

Microsoft Surface Book

Surface Book kan bruges som både tablet og bærbar

For det første kan skærmen tages af Surface Book og fungere som en tablet, hvilket samtidig betyder, at displayet på Surface Book har indbygget touch.

Dernæst lyder opløsningen på Surface Books 13,5 tommer skærm på imponerende 3.000 x 2.000 px, hvilket er mere end Apples MacBook Pro med Retina display på 13,3 tommer.

Og så medfølger der en Surface Pen, når man køber en Surface Book, der giver en masse ekstra input-muligheder, når man bruger det medfølgende Windows 10, OneNote og den nye Edge browser - se mere i videoen herunder.

Prisen har ikke dæmpet købelysten

Siden Microsoft åbnede op for forudbestillingerne af Surface Book den 7. oktober, er bestillingerne angiveligt strømmet ind, og den originale leveringsdato den 26. oktober er nu blevet rykket for alle seks version af Microsofts fleksible hybrid.

Læs også: Lækker Surface klon fra HP

Det tidligste de amerikanske kunder kan gøre sig forhåbninger om at modtage en Surface Book, hvis de bestiller nu, er om 5-6 uger, mens den dyreste model først er tilgængelig i slutningen af januar næste år.

Desværre ved Microsoft Danmark endnu ikke noget om, hvorvidt eller hvornår Surface Book dukker op på vores hjemlige breddegrader.