Mikrobølgeovnen er ikke kun til popcorn

edbpriser.dk 05-02-2014 11:50

Mikrobølgeovnen findes efterhånden i de fleste danske hjem. Dens brug er dog mange steder begrænset til at opvarme frosne retter, lave popcorn eller varme resterne fra i går.

Det er synd, for mikrobølgeovnen giver faktisk mange muligheder for energieffektiv og sund mad, og den er ofte et godt alternativ til den almindelige ovn.

Læs også: Guide til køb af mikro- og kombiovne

Især hvis mikrobølgeovnen giver mulighed for madlavning med grill, varmluft eller måske endda damp, er der store muligheder for interessant og hurtig madlavning med mikrobølgeovnen. Den bruger meget mindre energi end den almindelige ovn, og især madlavning med damp er sundere end normal madlavning.

Det skyldes for det første, at man ikke behøver at bruge olie eller andre fedtstoffer, da madlavning med damp ikke tørrer maden ud, på samme måde som for eksempel varmluft gør. Samtidig bevares mange næringsstoffer og vitaminer, der ellers går tabt ved almindelig tilberedning.

Mikrobølgeovnen kan også bruges til bagning

Mikrobølgeovne kan faktisk også bage brød og kager, og hvis den også har varmluft, kan den næsten erstatte den almindelige ovn. Det kan være fordelagtigt, hvis I kun er en eller to i husstanden, og I ikke rigtigt har brug for en stor ovn i hverdagen.

Samsung CE-109MTST mikrobølgeovn

En søgning på Google efter opskrifter til mikrobølgeovnen giver dig en masse retter, der nemt og hurtigt kan tilberedes i din mikrobølgeovn.

Et godt bud på en mikrobølgeovn med grill og damp er Whirlpools MAX serie. De kommer i flere versioner og til en overkommelig pris.

Er du på udkig efter en mikrobølgeovn med varmluft, er Samsungs CE-109MTST et godt og billigt bud.

Stort udvalg af mikrobølgeovne på Priser.dk

Er du af den ene eller den anden grund ikke tilfredse med disse to eksempler, er der her på Priser.dk et stort udvalg af mikrobølgeovne med grill, damp eller varmluft.

Derefter er det bare med at komme i gang med at udnytte din mikrobølgeovn fuldt ud!