Minecraft spillere bygger fungerende harddisk

edbpriser.dk 15-04-46610 18:20

To "Minecraft" spillere har uafhængigt af hinanden skabt fungerende harddiske i det populære spil, som både kan læse og skrive data.

Deres "harddiske" er godt nok kun på 1 og 4 KB, men ikke desto mindre er det jo en bemærkelsesværdig bedrift, som CNET skriver om.

"Minecraft" harddiske virker ved hjælp af redstone

Det er "Minecraft" materialet redstone, der gør det muligt at bygge disse konstruktioner til opbevaring af data.

Redstone er et materiale, der ved at blive knust til støv kan give enheder strøm, og det er blandt andet blevet brugt til lamper og stempler og den slags i spillet.

Læs også: Hvordan Tingenes Internet vil revolutionere dit liv

Nu har Imgur profilerne smellystring og TheOJJ så brugt redstone til at lave en simpel binær maskine, der ved hjælp af et stempel og to "Minecraft" blokke kan angive værdierne 0 og 1, som smellystring har lavet nedenstående animation for at vise.

Minecraft HDD animation af smellystring
"Minecraft" HDD animation af smellystring.

Og ved så at sætte nok binære maskiner sammen, har de to "Minecraft" byggere skabt en fungerende harddisk i spillet.

Hvad skal man bruge en harddisk til i "Minecraft"?

Hvad man så skal bruge den til i spillet er en helt anden sag, men principielt kan man både opbevare tekstfiler og musik, hvis man ellers kan konvertere det til binær kode.

Smellystring, som ikke overraskende er PHD studerende i computervidenskab, forestiller sig, at nogen en dag vil bygge en fuldt fungerende computer i "Minecraft", som de så vil spille "Minecraft" på, hvorefter universet vil bryde sammen.

Læs også: Nu kommer der 3D hologrammer i mobiltelefonen

Indtil det sker, kan du se videoen herunder, hvor "Minecraft" spilleren Hans Lemurson fremviser det spil, han har bygget i spillet.