Mirakelmateriale skal skabe tynde og smidige mobiltelefoner og fladskærme

edbpriser.dk 11-10-46245 07:06

Grafen er et kulstof-materiale, der både er transparent, varme- og elektrisk ledende og 200 gange stærkere end stål, hvilket meget passende har givet det betegnelsen mirakelmateriale.

Køb dine kommende mobiltelefoner lige her

Grafen blev først opdaget i 2004, men problemet med materialet har været at fremstille større mængder af det på en måde, så det stadig bevarede alle sine bemærkelsesværdige egenskaber.

Læs også: Ny teknologi oplader din mobil på 30 sekunder

Nu har Samsung i samarbejde med Sungkyunkwan Universitet haft et gennembrud i udviklingen, der kan betyde spændende ting for vores gadgets i fremtiden, skriver Samsung Tomorrow.

Mobiltelefoner i kreditkortstørrelse

Grafens elektrisk ledende egenskaber gør, at forskerne forestiller sig, at det kan erstatte siliciummet i computer chips, og samtidig er det så stærkt og smidigt, at det kan bruges til selve kabinettet på mobiltelefonen eller fladskærmen.

Samsung GALAXY Flexible koncept

Det sætter gang i drømmene om mobiltelefoner med samme tykkelse som et kreditkort og fladskærme så tynde som tapet.

Samtidig åbner det op for, at fladskærmene og mobiltelefonerne i fremtiden vil være både fleksible og smidige, og udviklingen af grafen-produktionen kunne også betyde lettere flyvemaskiner og superhurtigt internet.

"I fremtiden" er kode-ordene her, for selvom det er et betydningsfuldt gennembrud i grafen-fremstillingen, er der mange års udvikling foran os endnu, før vi ser disse drømme-projekter virkeliggjort og til salg i butikkerne.

Læs også: TAG Heuer mobil på solenergi

Men grafen ser nu mere end nogensinde ud til at være et af de mest spændende og brugbare materialer i fremtidens teknologiske produkter.


Via: Pocket-lint.com