Mobil sikkerhedsteknologi scanner dit øre

edbpriser.dk 27-04-2015 15:23

Et hold forskere fra Yahoo Labs har udviklet teknologien Bodyprint, der er et biometrisk identifikationssystem ligesom fingeraftrykslæseren i de seneste iPhone modeller, men i stedet for den noget kostbare fingeraftrykslæser bruger Bodyprint mobiltelefonens skærm til at identificere brugeren.

Læs også: IKEA har lanceret trådløse opladere til mobilen

Og da de fleste smartphones på markedet allerede har den kapacitive touch-skærm, som teknologien bruger, vil brugerne nemt og billigt kunne få den ekstra sikkerhed til mobilens indhold og eventuelle mobile betalinger, som Bodyprint tilbyder, skriver DigitalTrends.

Scan øre, håndflade eller fingre

Skærmen på en smartphone kan (endnu) ikke læse et fingeraftryk, da det er for lille et areal at læse, så derfor har forskerne fra Yahoo Labs taget større legemsdele i brug.

Bodyprint teknologi

Som du kan se i videoen herunder, kan Bodyprint blandt andet bruges til at sikre opkald ved at scanne øret på den, der tager telefonen, så det kun er ejeren, som kan modtage opkaldet.

Bodyprint teknologi scanner øret eller dele af din hånd og fingre

Man kan også vælge at indstille sin smartphone til at låse op, når den scanner ens knoer, fingerled, håndflade eller alle fem fingre, og forskerne demonstrerer desuden, hvordan man kan sikre et dokument, så to personer skal scannes, før dokumentet kan åbnes.

Bodyprint er stadig under udvikling

Desværre er Bodyprint ikke klar til at blive installeret i efterårets smartphone modeller, da teknologien stadig er under udvikling.

Bodyprint teknologi scanner din håndflade

Imidlertid lover de første forsøg godt, men der er stadig en afvisningsrate på 7,8 procent på øre-scanningerne, mens de andre kropsdele ligger helt oppe på 26,8 procent afvisninger.

Læs også: Samsung vil scanne dit øje

De procenter skal naturligvis meget længere ned, før Bodyprint teknologien er klar til markedet, men hvis det lykkes, vil biometrisk sikkerhed ikke længere være forbeholdt de dyreste smartphones.