Mobilbatteri der oplader på 1 minut er på vej

edbpriser.dk 25-02-2015 10:40

Et israelsk firma ved navn StoreDot er i fuld gang med at udvikle en helt ny batteritype, der gør den irriterende opladning af mobilen til en leg, skriver BGR.

StoreDot udspringer oprindeligt fra et udviklingsprojekt på Tel Aviv Universitetet, der forskede i nanoteknologi i relation til Alzheimers.

Læs også: Beskyt din mobils batteri - lad være med at oplade 100%

Her opdagede forskerne, at et bestemt peptid molekule havde evnen til at lagre en elektrisk ladning, og det er nu denne teknologi, som StoreDot er ved at udvikle til et færdigt produkt.

Forhandler med 15 smartphone producenter

StoreDots batteri kan desværre ikke bare bruges i de nuværende smartphones og tablets, da det er en anderledes teknologi.

Men til trods for at den nye batteritype vil fordyre mobiltelefonen eller tablet-PC'en med op til $50 på grund af behovet for ekstra udstyr, har hele 15 smartphone producenter allerede vist interesse i StoreDots batteri, og StoreDot forventer at skrive kontrakt med en eller to af disse i år.

Udover det ekstra udstyr er der også den ulempe ved det nye batteri, at det ikke kan holde lige så meget strøm, som de nuværende batterier, så behovet for opladning vil forekomme hyppigere end i dag.

De hyppigere opladninger burde dog til fulde opvejes af den ekstremt korte opladningstid, der eventuelt kan klares med en ekstern batteripakke.

Læs også: Nye billeder viser Samsung Galaxy S6 med buet skærm

StoreDot håber desuden på at skaffe kapital til at udvikle deres teknologi til også at blive brugt i elektriske biler, hvor de forudser, at en 5 minutters opladning vil give bilen en rækkevidde på op til 240 kilometer.

Vi krydser fingre for, at den lovende batteri-teknologi bliver til noget denne gang.

Læs også: Mikro-vindmøller skal oplade mobilen

Læs også: Oplad din mobil med ild