Mors dag-filmen over dem alle

edbpriser.dk 11-05-2012 15:13

Søndag den 13. maj er det mors dag, men hvilke film vil danskerne helst se med deres mor? En ny undersøgelse foretaget af LOVEFiLM.dk viser, at danskerne foretrækker at se "Mamma Mia! - The Movie" med deres mor på Mors dag.

Mors dag falder hvert år den anden søndag i maj og dermed er dagen lige rundt om hjørnet. Nogle hævder, at Mors dag primært er opfundet for, at blomsterhandlere kan sælge flere blomster, mens andre mener, at dagen er en god anledning til at vise, hvor meget man egentlig holder af sin mor.

Uanset om du mener det ene eller det andet, er det nok ikke helt ufortjent at forkæle din mor en smule. Men hvorfor satse på chokolade og blomster ligesom alle andre? Mors dag er den perfekte tid til at tilbringe lidt kvalitetstid med din mor og se en god film. 

I den anledning har LOVEFiLM foretaget en undersøgelse, hvor over 1000 filmelskende danskere har svaret på hvilken film, der er den bedste at se med sin mor.

En sikker førsteplads
Førstepladsen indtages af "Mamma Mia! - The Movie" (2008) med 24 procent af stemmerne. Den episke musical, som er baseret på teaterstykket og skrevet over ABBAs ørehængende musik, var da også et kæmpe hit i biograferne.

Med 19 procent af stemmerne kommer "Forrest Gump" (1994) ind på en andenplads, mens tredjepladsen går til "Sound of Music" (1965) med 15 procent af stemmerne.

”Mamma Mia var også en af mine klare favoritter. Det er en rigtig feel-good film og perfekt at se med sin mor. Meryl Streep, som velsagtens er en af de bedste nulevende skuespillere, og som netop har modtaget en Oscar for en af sine andre markante roller, er altid et hit,” siger LOVEFiLMs nordiske direktør, Ira Gladnikoff.

Så i stedet for at købe traditionelle gaver som blomster eller chokolade, skulle du måske bruge lidt kvalitetstid med din mor sammen med en god film.

God Mors dag.   


Her er listen over de 10 bedste film til Mors dag:

1. Mamma Mia! - The Movie (2008) – 24%
"Mamma Mia! - The Movie" er en episk musical baseret på teaterstykket, der er et kæmpe hit. Sophie (Amanda Seyfried) skal giftes og beslutter sig for at finde sin far før den store dag. Der er bare lige et enkelt problem - hun ved faktisk ikke, hvem han er... Da hun i al hemmelighed læser sin mors (Meryl Streep) gamle dagbøger, opdager hun, at hendes far kan være en af de tre elskere, hendes mor havde dengang. Hun inviterer dem alle tre til brylluppet, og så starter løjerne.

2. Forrest Gump (1994) – 19%
"Forrest Gump" er filmtriumfen, der blev et fænomen. "Livet er som en æske chokolade... man ved aldrig hvad man får." Tom Hanks spiller en lettere tilbagestående mand, hvis enfoldige uskyld legemliggør en hel generation. Vi følger ham igennem hans liv, hvor han oplever lidt mere end andre almindelige mennesker.

3. The Sound Of Music (1965) – 15%
Den tidløse filmklassiker med Julie Andrews, som lyser lærredet op i rollen som Maria, en livlig ung kvinde, der forlader nonneklosteret for at bringe kærlighed og musik ind i tilværelsen hos Captain von Trapp og hans syv børn.

4. Chocolat (2000) – 12%
Hun går ikke i kirke, og hun åbner en chokoladebutik midt i faste-tiden! Jo ... Vianne formår at skabe røre i andedammen fra selvsamme øjeblik, hun slår sig ned i den lille by. Den slags passer bestemt ikke byens snerpede borgmester, der mener, at al nydelse er syndigt og skadeligt for moralen. Men Viannes hjertevarme væsen og hendes hjemmelavede chokoladespecialister - rene himmerigsmundfulde - lokker på trods af borgmesterens dundertale byens dydige borgere på syndens sanselige afveje.
 
5. Dirty Dancing (1987) – 10%
Året er 1963, det er sommer og den uskyldige 17 årige Baby er på ferie med hendes familie. En aften er hun ude for at udforske feriestedets faciliteter og bliver tiltrukket af høj musik, som kommer fra personaleboligerne. Hun møder hotellets danseinstruktør Johnny. De udvikler et hedt og lidenskabeligt forhold, som dog ikke er uden komplikationer...

6. Calendar Girls (2003) – 8%
Chris (Helen Mirren) og Annie (Julie Walters) er to midaldrende veninder, som lever et stille forstadsliv i Yorkshire. På den lokale kvindeforenings velgørenhedsmøder lytter de fnisende til kedelige foredrag om broccoli og gulvtæpper. Da Annies mand rammes af leukæmi, beslutter de sig for at lave en kalender med foreningens hjælp, som skal sælges til fordel for byens sygehus. Men i stedet for de sædvanlige billeder af kirker og landskaber, skal alle kvinderne posere nøgen! Noget som ikke falder i god jord hos alle i foreningen...

7. Thelma & Louise (1991) – 6%
Nogen sagde: "Få et liv". Så det gjorde de. Susan Sarandon og Geena Davis i Oscar-nominerede præstationer som bedste venner på desperat flugt tværs gennem det sydvestlige USA efter en tragisk hændelse ved en bar. Med en målrettet politimand (Harvey Keitel) i hælene, en indsmigrende blaffer (Brad Pitt) på slæb og en stribe forbrydelser i kølvandet, veksler deres rejse mellem en hyleskæg, høj-oktans morskabs og en odysse, der gør dem til stærke kvinder... selv når lovens lange arm nærmer sig.
 
8. Stepmom (1998) – 5%
Jackie (Susan Sarandon) og Lukes (Ed Harris) to børn skal vænne sig til, at far og mor er blevet skilt. En helt ny kvinde har nu indtaget mors plads: den succesrige fotograf Isabel (Julia Roberts). Isabel gør alt for at få de to børn til at føle sig godt tilpas. Men ekskonen Jackie mener, at Isabel er en ren katastrofe som stedmor. Forholdet mellem de to kvinder bliver heller ikke nemmere, da Jackie en dag får at vide, at hun har kræft - måske dødelig. Kan de to kvinder trods alt blive venner og lære at leve med hinanden?

9. Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (2002) – 1%
En mor og datter, som slægter hinanden på: Hverken New Yorker skuespillerforfatteren Sidda Lee Walker (Sandra Bullock) eller hendes excentriske mor Vivi (Ellen Burstyn) ser ud til at ville klinke skårene, efter de har brudt med hinanden. Nej, det er en opgave for Ya-Ya søstrene. Ya-Ya søstrene - som har svoret Vivi evigt venskab - griber ind på uortodoks vis for at føre mor og datter sammen igen.

10. Mommie Dearest (1981) – 1%
Dette er den skandaløse historie om filmstjernen Joan Crawford og hendes kamp i dobbeltrollen som skuespillerinde og plaget mor. Den offentlige Crawford er viljestærk, betagende og beundringsværdig, men "Mommie Dearest" afslører den private Crawford som kvinden, der desperat efter at blive mor, som single adopterer sine børn og samtidig forsøger at overleve i den ødelæggende filmindustri...


Kilde: Lovefilm.dk