Moto X sælger slet ikke som ventet

edbpriser.dk 13-11-2013 09:43

Ifølge helt nye tal fra analysefirmaet Strategy Analyst har Motorolas ellers godt anmeldte Moto X smartphone slet ikke været i nærheden af at slå salgsrekorder, skriver The Verge.

Læs også: Moto X fra Google og Motorola lytter til dig

Kun 500.000 solgte eksemplarer er det blevet til, siden Motorola introducerede Moto X tilbage i august i år - til sammenligning solgte Apple 9 millioner iPhone 5s og 5c i den første weekend, de var til salg.

Skuffende tal for Motorola og Google

Der var ellers håb om meget mere fra Googles og Motorolas side, da de lancerede den første fælles smartphone efter Googles opkøb af Motorola.

Moto X havde da også mange spændende salgsargumenter, da den blev præsenteret: 24 timer batteritid, stemmekontrol der konstant lytter efter sin ejer og så muligheden for selv at bestemme, hvilke farver mobiltelefonen skulle have.

Moto X fås i 18 forskellige farver
Moto X fås i 18 forskellige farver.

Indtil for få dage siden har salget af Moto X været begrænset af, at muligheden for at designe sin helt egen smartphone kun har været tilgængeligt hos AT&T, men for få dage siden kom tre af de andre store amerikanske mobilselskaber med i klubben, så det kan være, at det hjælper på salget. Spørgsmålet er så bare, om det er for sent.

Salget af Moto X har selvfølgelig også været hæmmet af, at den ikke er blevet sat til salg i Europa og Asien, men Motorola har åbenbart ikke kunnet facilitere muligheden for at vælge sine egne farver andre steder end i USA.

Moto G bliver annonceret i dag

Derfor kan det være, at Google og Motorola hellere vil satse på den nye mellemklasse Moto G mobiltelefon, som bliver præsenteret i dag.

Læs også: Smartphone til under 1.000 kroner

Moto G ventes at blive en billigere smartphone end Moto X men med mange af dens dyder - blandt andet den lange batteritid - og uden tilbuddet om at kunderne selv designer udseendet.

Dermed skulle Moto G også være meget nemmere at sende uden for USA's grænser, og så må vi se, om Motorola får deres hårdt tiltrængte salgssucces.