Motorola topchef kritiserer Apples "uhyrlige priser"

edbpriser.dk 28-07-47105 06:13

Apples dygtige chefdesigner, Jonathan Ive, optrådte for nylig i en stor portræt-artikel i magasinet The New Yorker.

Her blev han blandt andet citeret for at udtale, at andre smartphone producenter "frasiger sig deres ansvar som designere".

Læs også: Samsung Galaxy S6 ligner en ny smartphone-konge

Ive nævner ikke Motorola ved navn, men efter at være blevet presset lidt af journalisten, Ian Parker, som lover ikke at nævne nogen navne, siger Ive, at kritikken er målrettet producenter, "som tillader deres kunder at vælge farven på deres mobiltelefon."

Og da Motorola - vist som de eneste - har et værktøj, de kalder Moto Maker, som tillader kunderne at designe deres egne Moto X mobiler, har Rick Osterloh meget naturligt taget kritikken personligt, skriver PCMag.

"Smartphones skal være til at betale"

Derfor har Motorolas Osterloh nu taget til genmæle gennnem BBC og sagt, at "vi gør hele vores varesortiment tilgængeligt for kunderne. Og for at sige det rent ud, så har vi en helt anden tilgang end dem [Apple], idet Motorola mener, at smartphones skal være til at betale".

Moto X farver

"Vi ser en opdeling i markedet, hvor firmaer som Apple tjener så mange penge og tager uhyrlige priser for deres varer. Vi tror ikke, det er fremtiden", udtalte Osterloh til BBC.

Apple er da også den eneste producent, der kan opretholde så høje priser for deres smartphones, da deres produkter er eftertragtede statussymboler og deres tilhængere er så loyale, og det kommer nok ikke til at ændre sig lige foreløbigt.

Læs også: Apples vilde udvikling

Omvendt er producenter som Motorola så nødt til at profilere sig på en anden måde - som for eksempel med Moto Maker, men så kommer designguruen over dem alle altså efter dig.

Det sidste ord er nok ikke sagt i denne sag...