Mus og keyboard på vej til Xbox One

edbpriser.dk 04-09-2017 10:12

De første spil, der understøtter mus og tastatur, kommer snart til Xbox One, fortalte Mike Ybarra fra Xbox på et PAX West panel her i weekenden.

Microsoft har arbejdet på denne mulighed gennem længere tid, men nu er det omsider på vej, og Xbox One brugerne i Insider-programmet kan allerede nu prøve at spille "Minecraft" på konsollen med mus og keyboard.

Læs også: Razer Basilisk er skabt til FPS spil

Microsoft vil arbejde tæt sammen med spiludviklerne for at modvirke de potentielle uligheder, der kan opstå i en spilsituation, hvor nogle spillere har controllere, og andre sidder med mus og tastatur.

Spillere med mus og tastatur vil for eksempel kunne manøvrere hurtigere i skydespil end dem med controllere, så Microsoft vil foreslå, at spillerne får mulighed for at vælge kun at spille med og mod andre spillere, der bruger de samme kontrol-enheder.

Det vil også modvirke, at spillere, som ikke kan eller vil købe mus og tastatur til deres Xbox konsol, vil få en dårligere spiloplevelse.

Mike Ybarra fortalte også, at det ikke bliver obligatorisk for spiludviklerne at understøtte mus og tastatur, da det bliver op til udviklerne selv.

Læs også: Sådan bliver Xbox One X + dansk pris

Udover "Minecraft" vil "Gears of War 4" højst sandsynligt blive et af de første Xbox One spil, der understøtter mus og keyboard, da Microsoft allerede har eksperimenteret med dette.


Kilde: Engadget