Netflix sænker billedkvaliteten på grund af Corona-krisen

Rasmus Elm Rasmussen - 17-12-52186 02:53

På kraftig opfordring fra EU har Netflix valgt at sænke streamingkvaliteten, så presset på netværkene i Europa lettes i disse tider, hvor Corona-situationen betyder, at mange er nødt til arbejde hjemme

Der er pres på internettet for tiden. Når vi ikke kan se hinanden fysisk, så gør vi det via internettet, og når vi ikke kan komme ind på kontoret og arbejde, så gør vi det også derhjemme fra, over internettet. Også underholdningen sker via internettet fra diverse streamingtjenester, når vi ikke har mulighed for at gå ud til koncerter og i biografen, men EU sendte tidligere ugen en appel til streaming-giganten Netflix om ikke man ville sænke billedkvaliteten på deres tjeneste, for at lette presset på de i forvejen stærkt pressede netværk.

Denne opfordring har Netflix taget til efterretning. De næste 30 dage vil billedkvaliteten derfor være reduceret. Ikke sådan at du pludselig oplever at gå fra 4K til SD-kvalitet, det sker mere subtilt i form af en nedskalering i bitrate. Man vil næppe føle det store tab, men ikke desto mindre skal ændringen ifølge Netflix give en reduktion i trafikken på cirka 25 procent.


Læs mere...