Netgear og ASUS router [TEST]: Ny router-generation med mesh-teknologi

Knud Søndergaard - Alt om DATA 18-12-2017 10:11

Wi-Fi er for længst blevet en livsnødvendighed. De fleste forbrugeres indgang til Wi-Fi er det modem, de har fået som en del af deres bredbåndsabonnement. Dette modem giver adgang til udbyderens kabel- eller fibernet, og samtidig indeholder det en trådløs router til Wi-Fi-opkobling af husets smartphones, tablets og andre gadgets.

Helt ud i krogene
Sådan en traditionel Wi-Fi-løsning kan være udmærket i en mindre bolig i ét plan, f.eks. en lejlighed på nogle få værelser. Men hvis man har et større areal og/eller flere etager og vil have den samme sømløse opkobling, som man kan opleve i nogle lufthavne, hvor man logger på én gang for alle og kan bevæge sig frit, mens man er online, skal der andre teknikker til.

Mange har eksperimenteret med at udvide en routers dækning ved hjælp af en såkaldt extender eller relæ-sender, som placeres midt mellem routeren og det sted, hvor dækningen er dårlig. En extender kan nogle gange forbedre dækningen, men den har også flere ulemper.

Læs også: Test: Google WiFi gav mig internettet tilbage i soveværelset

Den kan være besværlig at sætte op, og den halverer den tilgængelige båndbredde. Desuden egner den sig kun til parcelhuse. I et lejlighedskompleks, hvor alle har Wi-Fi, kan en extender hjælpe en enkelt beboer, men den kan forstyrre naboerne, og så kan alle parterne starte en kædereaktion ved at investere i flere signalforstærkere.

 


Læs mere...