Netgear RAX200 [TEST]: Vildere trådløse netværk med Wi-Fi 6

Knud Søndergaard - 07-02-2020 13:41

Man skal altid være forsigtig med at spå – især om fremtiden. Her på Alt om DATA er vi dog ret sikre på, at 2020 bliver det store gennembrudsår for routere og andre netværksenheder baseret på Wi-Fi 6-teknologi

Som faste AOD-læsere uden tvivl har bemærket, har lanceringen af godkendte Wi-Fi 6-enheder – for os – været en af de helt store begivenheder i 2019. Men ét er at have succes med at overbevise frelste tech-tosser som os om fordelene ved ny teknologi. Noget andet kan være at nå ud til de potentielle brugere med de glade budskaber.

Det ved vi sådan set kun alt for godt, men alligevel blev vi lidt skuffede/overraskede ved et af efterårets pressemøder. Da vi spurgte værtsfirmaet om dets Wi-Fi 6-status, skøjtede produktmanden uden om emnet i fineste politikerstil. Vi gætter på, at han ikke anede, hvad vi spurgte om.

Og et par skrivende kolleger fra andre medier var henholdsvis halvblanke eller blandede Wi-Fi 6 sammen med 5G-mobiltelefoni. Så er det frem med klatreskoene.

Uden at tale for meget teknik kan vi slå fast, at Wi-Fi 6 kan håndtere mange flere og mere båndbredde-krævende, opkoblede enheder end de hidtidige sprintere i Wi-Fi 5 (AC) klassen.


Læs mere...