NexDock er en bærbar der bliver drevet af mobilen

edbpriser.dk 18-02-2016 10:16

ASUS har lavet en lignende løsning med deres PadFone, der er en smartphone med tilhørende tablet-dock, hvor mobilen kan puttes ind i tabletten og vupti, så har man en Android tablet.

Microsoft har kreeret Continuum, der gør det muligt at tilslutte blandt andet en Lumia 950 til en PC skærm sammen med tastatur og mus for at få en Windows 10-lignende oplevelse fra mobilen.

Læs også: Se Microsofts nye teknologi i aktion: Kan en Windows-telefon erstatte din computer?

Crowdfunding projektet NexDock på Indiegogo vil tage disse koncepter et skridt videre, da folkene bag forudser en fremtid, hvor alle bærbare og stationære PC'er samt tablets er docks, som man bare tilslutter sin smartphone til.

NexDock laptop

Mobiltelefonen er allerede at betegne som en mini-PC, og dette vil kun blive endnu mere udtalt i fremtiden, så vi ikke har brug for mere regnekraft end den, vi alligevel har med i lommen.

NexDock starter med en bærbar dock

I første omgang forsøger NexDock at få finansieret en bærbar dock med en 14 tommer skærm, Bluetooth tastatur, touchpad og indbygget batteri, som vil få en vejledende pris på $149 eller omkring 1.000 danske kroner.

Hertil kan du tilslutte din Windows 10 eller Android smartphone, tablet, compute stick eller sågar en Raspberry Pi og dermed have en fuldt fungerende computer.

NexDock med Compute Stick

Du kan også bruge NexDock laptoppen som en ekstra skærm til din bærbare eller som en stor skærm til dine mobilspil.

Målet er $300.000, hvoraf de i skrivende stund blot har opnået 13 procent.

En fremtid bestående af docks

NexDock har ellers et interessant bud på fremtidens PC- og tablet-løsninger, hvor du ikke er begrænset af det indbyggede styresystem, for det har du selv med i lommen.

NexDock enheder

Dermed kan du veksle mellem tablet om morgenen, en stationær på arbejdet og eventuelt en bærbar om aftenen - alt sammen drevet af din egen smartphone, så du både har dit arbejde og al din underholdning med dig overalt.

Læs også: Få et gratis Gear VR headset med Samsung Galaxy S7

Nu skal NexDock dog lige have finansieret dette første projekt, inden de kan erobre verden.

Se mere i videoen herunder.


Via: PC World