Nexus 5X og Nexus 6P er nu til salg på EDBpriser

edbpriser.dk 15-10-2015 14:38

Google Nexus 5X og 6P er de nyeste smartphones, som skal fremvise den reneste og mest ægte udgave af det verdensdominerende styresystem, som i den seneste version hedder Android 6.0 Marshmallow.

Når Google lancerer et Nexus produkt, er det for at vise, hvordan selskabet bag Android har tænkt sig, at det skal fremstå,  uden at producenter som Samsung, LG og Sony har lagt deres egen brugerflade ud over mobilen.

Læs også: Her er listen: Se om din Android-telefon bliver opdateret til Android 6.0

Og selvom Nexus produkterne bliver fremstillet af andre fabrikanter, er de stadig at regne for Googles egne, og de er derfor også blandt de første til at modtage opgraderinger af Android platformen, når Google er klar med nye versioner.

To kraftige Nexus smartphones

Google Nexus 6P er den kraftigste af de to mobiltelefoner, men for at fremvise Android 6.0 Marshmallow på bedst mulige vis, er både Nexus 5X og 6P spækket med kraftfuld hardware, der sørger for en flydende afvikling af alle opgaver.

Det er i øvrigt LG, som står for produktionen af Nexus 5X, og kinesiske Huawei står bag den mere eksklusive Nexus 6P.

Google Nexus 6P
Google Nexus 6P er fremstillet af Huawei.

Google Nexus 5X er den mindste af de nye Android flagskibe med en skærmstørrelse på 5,2 tommer, mens du med Nexus 6P får en skærm på 5,7 tommer.

Opløsningerne er også forskellige, idet den i 5X lyder på 1920 x 1080 px, og på 6P er vi helt oppe på 2560 x 1440 px, hvilket giver pixeltætheder på henholdsvis 423 og 518 PPI.

Begge mobiler er drevet af hurtige Snapdragon processorer, men chippen i Nexus 6P er lige lidt hurtigere end den i Nexus 5X, ligesom der er 3 GB RAM i 6P og 2 GB RAM i 5X.

Google Nexus 5X
LG står for produktionen af Google Nexus 5X.

Begge mobiler har en billedsensor på 12,3 MP, og Google lover, at begge smartphones i kraft af forbedret kamera teknologi vil kunne tage rigtig gode billeder - også under dårlige lysforhold. Det frontvendte kamera på Nexus 6P lyder dog på 8 MP, mens man på Nexus 5X må "nøjes" med 5 MP.

Læs også: Sharps robot mobiltelefon er din nye bedste ven

Google Nexus 5X og 6P er med andre ord blandt de mobiler, du skal overveje, hvis du er fan af Android styresystemet og gerne vil prøve den renest mulige udgave.

Find de bedste priser på Google Nexus 5X her

Find de bedste priser på Google Nexus 6P her