Nexus 9 er lige så kraftfuld som MacBook Pro

edbpriser.dk 25-09-46763 08:36

Der har traditionelt været et godt stykke vej fra tablets til PC’er, når det kommer til rå power. Der er trods alt en del mindre plads til at kramme hardware ind på tablets, og kraftig processorer har ikke altid været prioriteret højest, når den begrænsede plads skulle udfyldes.

Læs også: Officielt: Google annoncerer Android Lollipop

Nu er der imidlertid noget der tyder på, at forskellen mellem de to så småt er ved at blive udlignet. GeekBench har testet den nye Nexus 9, og her ligger den HTC-producerede tablet så godt som lige med en MacBook Pro fra 2012. Det skriver Gizmodo.

Nexus 9 giver imponerende resultater

GeekBench udsatte Nexus 9 for en benchmark-test, der blandt andet tester hukommelsen og evnen til at behandle store mængder data. Nexus 9 fik en score på 1.903, mens en MacBook Pro fra 2012 scorer 1.925. De er altså særdeles tæt på hinanden.

Når man tænker på, at en MacBook Pro er designet til professionel video- og billedredigering, så er det altså særdeles imponerende, at en tablet kan hamle op med dens performance.

Læs også: Apple lancerer tyndeste iPad nogensinde

Selv den forholdsvis nye MacBook Air har Nexus 9 i hælene, da den kun lige præcis kom over de 2.000 i samme test. Når det kommer til andre tablets, så er Nexus 9 lysår foran. Nexus 10 rammer 879 og den et år gamle iPad Air fik kun 1.085.

Det ser altså ud til, at mere krævende opgaver, der tidligere har været forbeholdt PC’er, snart vil kunne udføres på små tablets. Det bliver spændende at følge, hvad det betyder for PC’ens fremtid.