Nexus One er en succes for Google

edbpriser.dk 21-04-2010 12:19

Latterliggjorte salgstal
Salgstallene for Googles egen mobiltelefon, Nexus One, er blevet latterliggjort af mange.

Det skal have taget Apple 74 dage at sælge 1 million eksemplarer af deres iPhone, mens Motorola solgte 1,05 millioner eksemplarer af Android-mobilen Droid over en lige så lang periode.

Google solgte til sammenligning kun 135.000 af deres Nexus One-mobiler de første 74 dage efter lanceringen, skriver Eweek.

Googles mobil er officielt kun blevet solgt gennem selskabets egen netbutik, og det kan godt have bidraget til, at salget ikke har været højere.

Alligevel en succes
Men selvom antallet af solgte Google-mobiler er begrænset, mener analytikeren Jack Gold fra J. Gold Associates, at Nexus One har været en stor succes for Google.

Ifølge Eweek skriver Gold i en rapport, at Google aldrig havde til hensigt at konkurrere om markedet som leverandør af mobiltelefoner.

- For Google handlede det om at få et betydeligt antal mobiler ud for at danne et stort testmiljø, hvor de kunne modellere, teste og finindstille deres økosystem baseret på den faktiske brug fra de kunder, som gerne ville købe Nexus One. Det handler om at gøre Google i stand til at optimere sine produkter og sin strategi for en senere masseudrulning, skriver Gold.

Han mener, at Google indtil nu har solgt mellem 200.000 og 300.000 eksemplarer af Nexus One.

Perfekt testmiljø
Gold skriver videre, at den gruppe mennesker, som har taget Nexus One i brug er ideele testere af enheder på et tidligt stadie, fordi de vil give leverandøren masser af tilbagemeldinger.

- Google er en tjenesteleverandør, som forsøger at give sig selv en fordel på markedet ved at sikre, at alle platforme er åbne - specielt deres vigtigste pengemaskiner. Set i det lys vil jeg sige, at Googles første forsøg i mobilverdenen med Nexus One var en stor succes, skriver Gold.

Foreløbig er Nexus One kun tilgængelig i nogle få europæiske lande udover USA. Men Google i Sverige har forhåbninger om, at mobilen kommer til salg i Norden i løbet af indeværende kvartal.

Denne artikel blev først bragt på digi.no