Nintendo 3DS og spillene der er klar til release

edbpriser.dk 18-07-43094 23:40

Nintendo præsenterer fremtiden inden for håndholdte konsoller med den helt nye Nintendo 3DS, en konsol, der kan vise ægte 3D uden brug af specialbriller. Selve 3D-effekten må man bare opleve; det er nemlig ikke muligt at se den gengivet på hverken film eller billede!

Velkommen til en ny verden i 3D uden briller
Med den nye spilkonsol Nintendo 3DS kan du opleve spil i 3D uden brug af briller eller andet tilbehør. For første gang nogensinde får et spil som "The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D" en naturlig dybde, som man ellers bare kunne drømme om, og med Nintendo 3DS kan du endda se film i 3D! Nintendo forhandler med Hollywood, så vi krydser fingre for nogle flotte storfilm!

Gyroskop og bevægelsessensor
Med disse teknikker registrerer Nintendo 3DS, hvordan du holder og vinkler konsollen. Forestil dig en bakke med klodser på i et spil. Hæld din Nintendo 3DS til siden, så du vipper bakken, og klodserne falder af bakken. Dette er bare et eksempel på, hvad gyroskopet og bevægelsessensoren kan bruges til, spiludviklerne skal nok finde på en masse andet end dette eksempel. Følsomheden i denne teknik kan sammenlignes med den, der findes i Wii Remote Plus og Wii MotionPlus.

To helt forskellige skærme
Den øverste skærm i Nintendo 3DS er med widescreenformat og 3.53" stor. Opløsningen ligger på 800 x 240 pixel (400 pixel for hvert øje for at skabe 3D-effekten). Det specielle ved den øvre skærm er netop, at den kan vise ægte 3D-effekter. Nintendo 3DS er foreløbig den eneste håndholdte spilkonsol med denne funktion!

Den nederste skærm er en touch-screen på 3.02" (dvs. 4:3-format frem for 16:9). Selvfølgelig vil spil til Nintendo 3DS gøre brug af begge skærme samtidigt med diverse formål og resultater, hvilket spiludviklerne nok skal overraske os med.

Fuldt kompatibel med Nintendo DS- og Nintendo DSi-spil
Nintendo 3DS kan spille næsten alle Nintendo DS- og Nintendo DSi-spil! Undtagelsen er spil, der gør brug af Game Boy Advance-indgangen, da denne ikke findes på Nintendo 3DS.

Spil Game Boy-spil på Nintendo 3DS
Virtual Console-funktionen vil også være at finde i Nintendo 3DS, udover i Wii. Det betyder, at du vil kunne købe og downloade klassiske Game Boy-spil og spille dem på Nintendo 3DS! Hvorvidt disse spil vil blive opgraderet med 3D-grafik eller forblive præcis som de er, er der ikke kommet nogen udmeldning fra Nintendo om endnu.

Kamera og mikrofon, tag billeder i 3D!
Ligesom Nintendo DS er Nintendo 3DS udrustet med en mikrofon, som kan bruges til at chatte og til at snakke med figurer i spil med. Den har også et indre kamera, som sidder foroven på den øverste halvdel.

Så vidt er alt velkendt. Nu til det unikke! Nintendo 3DS har TO kameraer på ydresiden! Hvad skal nu det til for, tænker du. Jo, Nintendo 3DS kan tage billeder i ægte 3D! Tag et foto og oplev derefter 3D-effekterne direkte på din Nintendo 3DS! Opløsningen er på 0,3 megapixel, hvilket er det samme som Nintendo DSi Camera (dog er skærmopløsningen 640 x 480). Med Nintendo 3DS kan du virkelig indfange de magiske øjeblikke og gengive dem, som det var meningen, de skulle ses, uden at 3D-dybden går tabt på en flad skærm.

Spilkort
Nej, der er ikke tale om ruder knægt og hans slæng! Spilkort er betegnelsen for Nintendo 3DS-spillene. Størrelsen vil til at starte med være 2 GB, til sammenligning rummer en UMD-disk til PSP 1,8 GB og en sædvanlig DVD-disk 4,7 GB. En og samme indgang bruges til spilkort for Nintendo 3DS og Nintendo DS!

Bedre trådløse funktioner
Trådløs multiplayer-funktion og spil over internettet er en selvfølge! Nintendo 3DS kan, præcis som Wii, modtage data fra internettet, når konsollen befinder sig i Sleep Mode. Med Nintendo DS var denne funktion kun tilgængelig lokalt, men nu er døren til det globale net altså vidt åben! Derudover understøtter Nintendo 3DS WPA/WPA2-kryptering.

Knapper
A, B, X, Y, L, R, SELECT og START, så vidt intet nyt under solen. Men Nintendo 3DS har også en analog styreplade, kaldet Circle Pad, som giver bedre og mere præcis kontrol i 3D-spil. Det klassiske styrekryds er placeret lige under styrepladen.

Sådan fungerer den nye, analoge styreplade
Tænk plade, ikke pind. Styrepladen er et cirkelformet område med analog styring og præcision. Det føles nogenlunde som at køre en mønt rundt på et poleret bord med tommeltotten. Styrepladen vil altid gå tilbage til udgangspunktet i midten, når du slipper den.

3D-effekten kan justeres og slukkes
Ganske få personer kan have svært ved at se på den type 3D-effekter, som Nintendo 3DS tilbyder. Derfor kan 3D-funktionen selvfølgelig både justeres eller slukkes helt med en regulator.

SD-kort
Ligesom Nintendo DSi understøtter Nintendo 3DS SD-kort til forskellige formål.

Endnu bedre grafik
Nintendo 3DS har betydelig bedre grafik end Nintendo DS og overgår Wii på flere punkter. Spil som "Resident Evil Revelations" er skræmmende lig spillene til Xbox 360 og PlayStation 3 i udseende.

Nintendo 3DS-pakken indeholder følgende:
• Nintendo 3DS, inklusive præinstalleret software
• Opladestation
• AC-adapter
• Opladeligt batteri
• Justérbar stylus
• SD Memory-kort (2 GB)
• Seks AR-kort (AR = Augmented Reality)
• Lynstartguide, brugervejledning, Parental Controls-information

Spil klar til release
Nu står det klart, hvilke spil, der kommer til Danmark samme dag som Nintendo 3DS, den 25. marts 2011! Her er listen, med spillets udgiver i parentes:
• Pilotwings Resort (Nintendo)
• nintendogs + cats Golden Retriever & New Friends (Nintendo)
• nintendogs + cats French Bulldog & New Friends (Nintendo)
• nintendogs + cats Toy Poodle & New Friends (Nintendo)
• Super Street Fighter IV 3D Edition (Capcom, distribueras av Nintendo)
• The Sims 3 (Electronic Arts)
• PES 2011 3D - Pro Evolution Soccer (Konami Digital Entertainment)
• LEGO Star Wars III The Clone Wars (LucasArts)
• RIDGE RACER 3D (Namco Bandai)
• Super Monkey Ball 3D (SEGA)
• SAMURAI WARRIORS: Chronicles (TECMO KOEI)
• Asphalt 3D (Ubisoft)
• Tom Clancy's Ghost Recon Shadow Wars (Ubisoft)
• Tom Clancy's Splinter Cell 3D (Ubisoft)
• Rayman 3D (Ubisoft)