Nintendo Classic Mini [TEST]: NES-konsollen er tilbage!

Rasmus Elm Rasmussen - Alt om DATA 16-02-2017 15:01

Nintendo har et enormt udvalg af klassiske spil i deres bagkatalog, som de fleste, der var gamle nok til at holde en joypad i 80'erne, vil huske nostalgisk tilbage på.

Det virker derfor oplagt at koge en tyk omgang suppe på denne arv, især lige nu, hvor retrofeberen raser for fuld drøn, og alt der bare lugter en smule af gammeldags teknologi kan sælges. Og det er da også lige præcis, hvad Nintendo i helt forrygende grad gør med Classic Mini.

Klassisk design
Den lille boks er designet som den klassiske NES-konsol, der kom på markedet i 1983 og blev en enorm succes de kommende år.

Classic Mini er dog væsentligt mindre – den fylder cirka det samme som et Apple TV – og straks du tager den ud af æsken, mærker du, at den også er væsentligt lettere.

De sort/grå farver er, som man kender dem, knapperne sidder, hvor de skal, og den medfølgende joypad er præcis som dengang – hverken værre eller bedre.

Læs også: Game Mode kommer til Windows 10 - sådan virker det

Om det så er en god ting kan diskuteres, for det har måske aldrig været den ideelle controller, men kun med denne i hånden får du den helt autentiske oplevelse, så Nintendo har gjort ret i ikke at pille ved den.

 


Læs mere...