Nintendo PlayStation er virkelig - og den virker

edbpriser.dk 05-09-47825 02:26

Vi skal tilbage til 1988 for at finde oprindelsen til den specielle konsol, som du kan se på billedet herover, der både kan tage en Nintendo spilkassette og Sonys CD-ROM-baserede spil.

Dengang havde Sony og Nintendo indgået en aftale om at lave en fælles spillekonsol, der både kunne afvikle spil fra Nintendos etablerede kassette-format og Sonys spritnye CD-ROM teknologi, men de kunne ikke blive enige om fordelingen af indtægterne, idet Sony ville have alle pengene fra salget af spil på CD, hvilket Nintendo ikke ville gå med til.

Læs også: Xbox Ones store Windows 10 opdatering kommer den 12. november

Alligevel nåede parterne så langt i udviklingen, at Sony fik præsenteret Nintendo PlayStation konsollen på CES messen i Chicago i 1991, hvorefter Nintendo allerede dagen efter meddelte offentligheden, at samarbejdet om den nye konsol ikke ville blive til noget.

Det tvang så Sony til at lave deres egen PlayStation, som jo tog verden med storm, og Nintendo PlayStation konsollen blev gemt væk og glemt, indtil der tidligere i år begyndte at komme historier frem om den igen.

Købte prototypen for en slik ved et tilfælde

Nu har det amerikanske tech-site Engadget så haft fingrene i en Nintendo PlayStation konsol, der stadig kan afspille Nintendo spil - CD drevet virker desværre ikke mere.

Det skete på en retro gaming udstilling i Hong Kong, hvor ejerne Terry og Dan Diebold havde den med, og her fortalte Terry til Engadget, hvordan han fik fingrene i konsollen i 2009.

Dengang arbejdede Terry for et firma, der gik konkurs, og hvor den tidligere chef for Sony Interactive Entertainment, Olaf Olafsson, var med i bestyrelsen.

Terry hjalp med til at pakke alle firmaets ting sammen, og fandt her ud af, at der var mange fine ting - sølvtøj og lignende - som han godt kunne tænke sig at få fingrene i.

Så på den efterfølgende konkurs sikrede han sig en mængde kasser med diverse ting, og først da han kom hjem og rodede dem igennem, fandt han Nintendo PlayStation konsollen blandt hans købte ting.

Utroligt nok betalte Terry kun $75 for kasserne med blandt andet Nintendo PlayStation konsollen, hvilket helt sikkert er langt fra den sum, han vil kunne få for den i dag, hvis han vælger at sælge den.

Læs også: Guide: De bedste TV-skærme til spilkonsollen

Du kan læse hele historien og interviewet med Terry Diebold hos Engadget, der også fortæller, hvordan de har tjekket konsollens legitimitet, eller se videoindslaget herunder.