Nokia Sirius bliver en seriøs tablet

edbpriser.dk 29-08-45681 11:10

Nokias efterhånden meget længe ventede indtog på tablet markedet ser ifølge lækkede oplysninger omsider ud til at blive til noget.

TweakTown, der har opsnappet nyheden, regner med, at Nokia vil præsentere deres første tablet den 26. september, hvor de også venter, at Nokias store 6 tommer phablet, Lumia 1520 - tidligere kendt som Nokia Bandit, også vil blive officielt lanceret.

Seriøs indmad i Nokia Sirius

Forskellige lækkede oplysninger sammenholdt med oversigten over Nokia Sirius' specifikationer herunder, giver klare indikationer af tablet-PC'ens indmad.

Læs også: Tidligere Nokia-chef vil lave Android-telefoner med Nokia-teknologi

Nokia Sirius specifikationer

Nokias tablet får en quad-core QUALCOMM Snapdragon 800 processor, der bliver bakket op på grafik-siden af en Adreno 330 GPU.

Herudover mener TweakTown at vide, at Nokia Sirius bliver en 10,1 tommer tablet med 1920x1080 opløsning på en skærm med nyudviklet teknologi, der skulle gøre det muligt at bruge den i direkte sollys.

Nokia Sirius får 2GB RAM og 32 GB indbygget hukommelse, som kan udvides med et microSD hukommelseskort, og sidst men ikke mindst skulle den få indbygget 4G/LTE modem.

Windows RT eller Windows 8?

De fleste rygter har indtil nu peget på, at Nokias tablet ville blive udstyret med det noget udskældte Windows RT styresystem, selvom de fleste potentielle kunder nok vil foretrække en fuldbyrdet Windows 8 oplevelse.

Men med Microsofts køb af en stor del af Nokia forretningen er det nok ikke længere i Nokias hænder at træffe den afgørelse.

Tastatur cover med indbygget batteri

Nokias tablet kommer muligvis med et tastatur-cover med indbygget batteri, som det der fornylig blev afsløret til Microsofts Surface tablet.

Læs også: Microsoft Surface cover med indbygget batteri

Det skulle angiveligt bringe batteritiden på Nokia Sirius op på den anden side af 15 timer mod Sirius' egne 10 timer.