Nokia vender tilbage med iPad klon

edbpriser.dk 18-11-2014 13:40

Nokia N1 hedder den nye 7,9 tommer tablet fra det finske firma, som skal til at genopfinde sig selv efter salget af mobildivisionen til Microsoft.

Om N1 kan kaldes en genopfindelse af den hårdtprøvede kæmpe kan nok diskuteres, i hvert fald når vi taler om udseendet på den lille ny, for Nokia N1 har en slående lighed med Apples iPad med en tykkelse på 6,9 mm og en kampvægt på 318 g.

Læs også: Windows Phone taber smartphone krigen, men Microsofts nye CEO, Satya Nadella, er ikke bekymret - Windows 10 vil ændre alt

Nokia N1 kommer også i en aluminiumskrop, der er blevet sandblæst for at give en lækker satin finish, og så har den det samme højttaler-design i bunden omkring opladerporten.

Opladeren er i øvrigt den nye USB Type C version, der kan vendes begge veje ligesom Apples Lightning stik uden en rigtig og forkert vej ind i stikket.

Android med Nokias Z Launcher oven på

Nokia har udstyret N1 med Android 5.0 Lollipop men har så puttet deres egen brugerflade oven på, som de kalder Z Launcher.

Z Launcher lærer dine vaner at kende og samler dine mest brugte apps på startsiden, så de altid er lettilgængelige, og den kan differentiere mellem, om du er på arbejde eller hjemme.

Nokia N1 med Z Launcher
Nokia N1 kommer med Android Lollipop med Nokias egen Z Launcher oven på.

Hvis du lige skal finde et andet program end det foreslåede, kan du bare tegne app'ens forbogstav på skærmen, så dukker alle de programmer op, som starter med F for eksempel.

Stærk hardware i Nokia N1

Indeni Nokias lille tablet finder vi en 64-bit 2,4 GHz Quad-Core Intel Atom processor, 2 GB RAM og 32 GB lagerplads.

Kameraerne tager billeder med henholdsvis 8 og 5 MP, og du kan nyde dem på den flot højopløste skærm på 2048 x 1536 px - præcis samme opløsning som iPad mini 3.

Nokia N1 front
Nokia N1 har en højopløst skærm på 2048 x 1536 px.

2.000 kroner for Nokia N1

Nokia N1 bliver sat til salg den 19. februar til $250 eller lige omkring 2.000 gode danske kroner inklusive afgifter.

Læs også: Lenovo annoncerer tre nye modeller i Yoga-serien

I første omgang er det dog kun Kina, som får lov til at være med i Nokia N1 klubben, men finnerne lover at Rusland og Europa vil følge efter.

Se også den officielle præsentationsvideo herunder.