Nokias første tablet

edbpriser.dk 22-10-2013 15:34

Nokia løftede sløret for deres første tablet-PC i morges på Nokia World konferencen i Abu Dhabi, og den lille ny har fået navnet Lumia 2520, der klart signalerer, at den bygger videre på den kvalitet og gode bruger-oplevelse, som Nokia vinder hæder med for tiden med deres Lumia produkter.

Læs også: Her er alle de skjulte nye funktioner i Windows 8.1

Styresystemet er Windows 8.1 RT, og her har Nokia (og Microsoft) virkelig en stor udfordring foran sig med at overbevise brugerne om, at den opgraderede Windows RT version kan bruges til noget - hvilket der ikke var mange, som syntes om den første version.

Hurtig og strømbesparende processor

I videoen herunder ser Nokia Lumia 2520 dog ud til at køre ganske hurtigt og problemfrit, og det skyldes sikkert, at Nokia har installeret en Quad Core Qualcomm Snapdragon 800 processor, der er både hurtig og strømbesparende.

Stort og hurtigt opladt batteri

Faktisk praler Nokia med, at Lumia 2520 er så strømbesparende, at den kan afspille video 10 timer i træk på en enkelt opladning, og det er jo ganske imponerende, hvis det passer.

Nokia Lumia 2520 farver

Nokia har også udviklet det 8.000 mAh store batteri, så det kan blive opladt fra 0 - 80% på kun én times opladning, og det er der nok en iPad ejer eller to, der godt kunne blive en lille smule misundelig på.

Læs også: 10 gode grunde til at opdatere til Windows 8.1

Ekstra tastatur med batteri

Sammen med Lumia 2520 lancerer Nokia et Power Keyboard, der udover at levere et fuldt tastaur og beskyttelse af tablet-PC'en også indeholder et batteri, som vil give 5 ekstra timers arbejdstid.

Office pakken installeret på Nokia Lumia 2520

Køber man en Windows 8 tablet, vil man selvfølgelig gerne kunne arbejde og bruge så mange Windows funktioner, som man er vant til, og derfor kommer Nokia Lumia 2520 også med Office pakken fra Microsoft pre-installeret uden ekstra omkostninger.

En væsentlig forbedring her er inkluderingen af Outlook i Windows 8.1 RT, så denne del nu er fuldt funktionsdygtig modsat den tidligere udgave.

Nokia Lumia 2520 fra siden

4G og WiFi til en fornuftig pris

Nokia Lumia 2520 kommer med både 4G og WiFi og får en 10,1 tommer skærm med Full HD-opløsning på 1.920 x 1.080 px.

Snapdragon 800 processoren er på 2.2 GHz, som bliver understøttet af 2 GB RAM og 32 GB indbygget hukommelse, som kan udvides med op til 32 GB ekstra lagerplads i form af et micro SD kort. Hertil kommer en ikke specificeret mængde SkyDrive kapacitet.

Prisen bliver $499 og lander dermed meget godt ned i en dansk pris, der kan konkurrere med både iPad og de førende Android tablet-PC'er.

Læs også: Nokia Batman phablet afsløret

Dermed vil Nokia Lumia 2520 være et fornuftigt valg for dem, som gerne vil have en Windows tablet til både arbejde og underholdning.

Nokias nye tablet-PC kommer i de farver, du kan se herover, og den bliver lanceret i USA, England og Finland i dette kvartal og spreder sig så til resten af verden kort efter. Om vi når at se den i Danmark inden jul, er derfor tvivlsomt.