Nokias nye operativsystem er endelig ude

edbpriser.dk 02-04-42114 22:50
Symbian-operativsystemet, der hovedsageligt bruges i Nokias smartphones og i nogle Samsung og Sony Ericsson-modeller, har været temmelig forældet og var dermed moden til en reel opgradering.

I de seneste måneder har vi set flere indikationer på de to efterfølgere til Operativsystemet. Først Symbian^3, som er på vej til at blive afsluttet, og Symbian^4, som er lidt længere væk.

På mobil-messen i Barcelona blev Symbian^3 officielt annonceret, og det forventes, at de første enheder, der bruger systemet, kommer i tredje kvartal af 2010.

Nemmere og hurtigere
De vigtigste nyheder med Symbian^3 er en brugergrænseflade med langt bedre støtte til dynamiske widgets, flere primære skærme og en mere brugervenlig oplevelse. Konceptet er, at alt skal kunne tilgås med et klik, og Symbian^3 understøtter også multi-touch.

Takket være en bedre understøttelse til 2D-og 3D-acceleration er der lagt op til en mere fleksibel og hurtigere brugeroplevelse samt en bedre hukommelse forvaltning, som ligeledes bidrager til den samlede hastighed.

Symbian^3 er en integreret musikbutik med radio-funktionalitet. Der er også tilføjet understøttelse af HDMI og afspilning af HD-materiale.

Flere tilslutninger
Operativsystemet er langt bedre til at behandle internet-kapacitet, og det vil være langt lettere at oprette og konfigurere forbindelser uanset brugerens placering. Systemet har også tilføjet understøttelse af 4G-netværk.

Dertil kommer at hele platformen er open source, hvorfor man kan forvente masser af ny funktionalitet fremadrettet.