Nu er Android større end Windows på internetbrug

edbpriser.dk 06-06-49227 12:50

I begyndelsen af marts kom der tal fra sitet StatCounter, som viste, at det kun var et spørgsmål om ganske kort tid, før det ellers så dominerende styresystem Windows måtte vige tronen for opkomlingen Android.

Android styresystemet har blot små 10 år på bagen mod Windows' snart 32 år, men den mobile revolution har ændret magtforholdet, og her er Googles Android operativsystem den store sejrherre, mens Microsoft samtidig har fejlet fatalt på området.

Læs også: Apple får patent på nyt system: Din næste Mac skal måske drives af din iPhone

I går kom meddelelsen så fra StatCounter, at Android var større end Windows i marts i år for første gang nogensinde målt på internetbrug på tværs af alle platforme.

StatCounter graf viser Android større end Windows for første gang nogensinde

"Det er en milepæl i teknologiens historie og enden på en æra", udtaler Aodhan Cullen, CEO for StatCounter. "Det markerer slutningen på Microsofts verdensomspændende dominans på OS markedet, som selskabet har haft siden 1980'erne. Det repræsenterer også et væsentligt gennembrud for Android, som kun havde en markedsandel på 2,4% af den globale internetbrug for fem år siden."

Det er især i Asien, at Android dominerer, for her har styresystemet en markedsandel på 52,2% i forhold til Windows' 29,2%, mens Windows fortsat fører i både USA og Europa.

Læs også: Prøvekørt: Samsungs nye Galaxy S8 sætter nye standarder for smartphone-kategorien i 2017

På det globale marked for computere sidder Microsoft fortsat solidt i spidsen med en markedsandel på 84%.