Nu kan du sende dufte over mobilen

edbpriser.dk 31-08-46029 07:26

Dufte sendt over mobilen eller computeren har længe været en drøm blandt alverdens tech-folk, og nu har et hold franske og amerikanske forskere og kunstnere gjort drømmen til virkelighed og skabt oPhone.

oPhone er inspireret af en Google aprilsnar

Holdet bag oPhone er pudsigt nok blevet inspireret af en aprilsnar, som Google lavede sidste år kaldet Google Nose Beta - se video herunder - og man fristes også til at tro, at det her er en ny joke, men den skulle altså være god nok, skriver DigitalTrends.

Læs også: Fysiske knapper vokser frem på touchskærmen

Google forestillede sig i deres flot iscenesatte aprilsnar, at de kunne samle dufte fra hele verden, som man så kunne downloade og dufte til på sin computer eller mobiltelefon.

oPhone kaffebar

Holdet bag oPhone, der bliver ledet af Le Laboratoire i Paris, har i første omgang valgt at koncentrere sig om at sende duften af kaffe gennem et rum - se en test af teknologien fra maj 2013 herunder.

Kaffe-aroma skulle efter sigende være den mest genkendelige duft i verden, så det har været oplagt for The Olfactive Project, som de kalder sig, at demonstrere oPhone med duften af friskbrygget kaffe.

Dufte som universelt sprog eller som underholdning

The Olfactive Projects vision går på dufte som et universelt sprog i en verden, hvor man kan sende aromaer som tegn på venskab, hvilket man kan læse mere om på oPhones hjemmeside her.

Umiddelbart kunne man måske bedre forestille sig, at underholdningsindustrien ville være en mere oplagt bruger af teknologien.

Læs også: Amazon vil levere pakker med droner

Tænk bare hvis film eller spil blev akkompagneret af dufte, så en tur på et indisk marked også kunne opleves gennem næsen, eller hvad med en gyser der legede med endnu en af vores sanser.

oPhone closeup

oPhone bliver tilgængelig sidst i 2014

The Olfactive Project håber at have en oPhone klar til salg sidst på året, og arbejder i disse dage på en demonstration i Boston, hvor deltagerne kommer på en tur gennem Paris udelukkende ved hjælp af dufte.

Hvordan, de gør det, fortæller de desværre fortvivlende lidt om...