Nu kommer "Let's Get Lost" endelig på DVD

edbpriser.dk 05-11-43997 07:06

Jonas Elmers Robert- og Bodilvinder, "Let's Get Lost", indvarslede en helt ny æra i dansk film og skabte massive gennembrud for danske filmstjerner som Sidse Babett Knudsen, Nicolaj Kopernikus og Bjarne Henriksen – og gjorde det hele på et minimalt budget og med maximal underholdningsværdi.

"Let's Get Lost" blev indspillet på tolv dage for næsten ingen penge. Alligevel begejstrede den skæve komedie både publikum, kritikere og kulturpersoner som Lars von Trier. Den gjorde Sidse Babett Knudsen til en stjerne og indvarslede den nye dogme-æra i dansk film.

Sidse Babett spiller den elskelige hystade Julie, der er godt og grundigt træt af mænd. Hendes kæreste René er netop skredet med en yngre model, og for to år siden gav hun Mogens (Bjarne Henriksen) lov til at låne hendes sofa. Der sidder han endnu og har tilmed fået selskab af sine to dagdriver-venner, Steffen og Thomas (Nicolaj Kopernikus og Troels Lyby).

For både kvinder og mænd er filmen et bramfrit indblik i det modsatte køn og deres hverdagsproblemer – fra fisseslikker-teori og fodboldfilosofi til drømmen om den store kærlighed, kunstnerkarrieren og mødet med Michael Laudrup.

Instruktør Jonas Elmers ("Langt fra Las Vegas", "Nynne", "New in Town") debut vandt priser for Bedste film og Bedste kvindelige hovedrolle ved både Robert- og Bodil-uddelingen. "Let's Get Lost" har aldrig tidligere har været ude på DVD.

Baggrund
"Let's Get Lost" var oprindeligt planlagt som en kortfilm, men endte pludselig som en spillefilm i fuld længde – og hurra for det. Filmen imponerede det samlede danske anmelderkorps, rystede den danske filmbranche, og kan med rette betragtes som forløberen for dogmefilmene, endnu før von Trier, Vinterberg og de andre havde nedfældet en eneste regel.

Sidse Babett Knudsen og Nicolaj Kopernikus i "Let's Get Lost"

Instruktøren
Jonas Elmer havde afgang fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1995 med afgangsfilmen "Debut". Men selve spillefilmsdebuten kom netop med "Let's Get Lost", der blev så stor en succes, at Elmer kunne betræde den røde løber i op til flere filmprisuddelinger, mens filmens unge skuespillere katapulteredes ud i strålende karrierer.

Jonas Elmer instruerede siden bl.a. "Monas Verden" (2001), "Nynne" (2005) og den amerikanske romantiske komedie "New in Town" (2009) med Renée Zellweger i hovedrollen. I år vil han igen være aktuel, denne gang med det romantiske internetdating-drama, "IRL".

DVD-udgivelsen af "Let's Get Lost" er muliggjort i samarbejde med Filmmagasinet EKKO, der har indsamlet blandt danske cineaster og filmfans.

Ekstramateriale
Kommentarspor med Jonas Elmer, Sidse Babett Knudsen, Nicolaj Kopernikus, Bjarne Henriksen samt fotograf Bo Tengberg.

"Let’s Get Lost" udgives på DVD d. 17. januar.