Nu kommer LG Cinema 3D-teknologien til Danmark

edbpriser.dk 27-05-43330 10:20

Nu lancerer LG Electronics de første TV-modeller med den nye Cinema 3D-teknologi. De første modeller, der bliver introduceret, er henholdsvis LW650W, LW550W og LW450N.

Med Cinema 3D er 3D-teknologien fuldt integreret i TV’et, således at man kun behøver lette, polariserede briller af den type, som også anvendes af biografer. Dette er nyt i forhold til første generation af 3D-TV,som krævede briller med aktiv shutter.

Cinema 3D er - som den første 3D-teknologi - blevet certificeret ”flimmerfri” af forskningsinstituttet Intertek og TÜV. Brugeren får en lysstærk, glat og realistisk 3D-oplevelse uden flimmer og forstyrrelser, som man ofte oplevede ved første generations aktiv 3D-teknologi.

Slipper for de tunge briller
Med Cinema 3D slipper man derudover for de tunge og dyre aktive 3D-briller, og behøver ikke at mørklægge rummet for at få et godt billede.

"Med Cinema 3D retter vi op på de ulemper, der var ved den gamle teknologi. LG er overbevist om, at dette er gennembruddet som markedet har ventet på, og vi er nu klar til at vise verden, hvor godt 3D-TV kan være", siger Morten Nielsen, Sales Manager for Home Entertainment hos LG Electronics Danmark.

"Cinema 3D giver en stærkt forbedret 3D-oplevelse samtidig med, at brillerne er mere behagelige og endda koster en brøkdel af, hvad de gamle gjorde. Disse fordele er også fremhævet i de meget positive tilbagemeldinger vi har fået fra både professionelle testere og forbrugere verden over."

Rekord-event i Paris
LG afholdte et stort lanceringsevent for Cinema 3D-teknologien i Paris den 21. april, hvor over 1300 kunder, forhandlere, journalister og berømtheder fra hele Europa fik en demonstration af LG Cinema 3D.

Gæsterne var tydeligt imponerede over 3D-oplevelsen. Under eventet blev to Guinness verdensrekorder slået i form  af verdens største private 3D-filmvisning på verdens største 3D-projektionsskærm med sin størrelse på 297 kvadratmeter. 
 
LG Cinema 3D

Stor interesse for Cinema 3D
Det britiske biografmagasin What Hi-Fi kårede for nyligt LW650W fra LG som bedst i test med en karakter på fem ud af fem. I Norden er Cinema 3D blevet testet af blandt andet de svenske magasiner M3, Prylportalen og Hemmabio, samt danske Flatpanels, og har her opnået topkarakter.

Ifølge M3 giver LG LW550W en rigtig god 3D-oplevelse, og åbner op for en mere bekvem måde at opleve 3D med hele familien. Teknologien giver lysere billeder, stiller færre krav til brugerens siddevinkel og så koster brillerne mindre end tidligere. Samlet set opnår TV’et en karakter på 8/10 og udmærkelsen ”M3 Anbefaler.”

Det svenske magasin Hemmabio proklamerer ”Ufatteligt god 3D”, og danske Flatpanels kommer efter en ekstremt udførlig test af LW650W frem til den konklusion, at Cinema 3D er fremtiden: ”Cinema 3D har bestemt en masse fordele i forhold til aktiv 3D, herunder ingen flimmer, ingen batterier, mindre belastning af øjnene, billigere og lettere 3D-briller og stort set ingen crosstalk.” (Flatpanels.dk, 1. april 2011)

James Cameron støtter op
På National Association of Broadcasters (NAB), der for nyligt blev afholdt i Las Vegas, understregede James Cameron, instruktøren af 3D-successen "Avatar", også sin støtte til teknologien. ”Polariserede briller vil fremskynde overgangen fra 2D til 3D i hjemmet”, udtalte han i et interview under NAB.

Konvertering fra 2D til 3D og Smart TV som ekstra finesser
Ved hjælp af en indbygget funktion kan LG’s nye modeller konvertere 2D billeder fra film og TV til 3D. Dog påvirker Cinema 3D ikke det normale 2D-billede, så hvis man ønsker at se TV eller film i 2D, kan man stadig gøre det i meget høj billedkvalitet.

LED Plus-teknologien med spotkontrol giver god kontrol over lys og mørke, og funktionen TruMotion gør levende billeder skarpere. Samlet giver dette en billedoplevelse af højeste kvalitet.

Udover 3D-funktionaliteten består de nye modeller af en række andre innovationer og funktioner, som tager TV-oplevelsen til et helt nyt niveau.

LW650W og LW550W tilbyder LG’s Smart TV funktion med premiumtjenester såsom Viaplay, SF Anytime og Headweb. Dette gør, at du via dit TV får adgang til en verden af underholdning i form af indbygget videobutik, sport og TV-serier on-demand, understøttelse af sociale medier som Youtube og Facebook, samt en webbrowser, der er tilpasset TV’et.

Pris og tilgængelighed:
De første modeller med LG Cinema 3D er tilgængelige i butikkerne nu til en anbefalet vejledende udsalgspris på:
 
LW650W
• 55 tommer: 22.999 kr.
• 47 tommer: 14.999 kr.
• 42 tommer: 12.999 kr.
 
LW550W      
• 55 tommer: 20.999 kr.
• 47 tommer: 13.499 kr.
• 42 tommer: 10.999 kr.
 
LW450N      
• 55 tommer: 16.999 kr.
• 47 tommer: 12.999 kr.
• 42 tommer: 9.999 kr.