Nu kommer LG's 55-tommers OLED-TV

edbpriser.dk 08-09-44367 23:40

 

55 tommer stort og kun 4,4 mm i tykkelse!


LG har sat det som deres erklærede mål at gøre OLED synonymt med LG i 2012, og startskuddet har været deres præsentation af et 55-tommer stort OLED-TV, som kun er 4,4 mm(!!) tykt.

 

En STOR nyhed

Efter flere år med mindre OLED-TV er det faktisk en stor nyhed, at både LG og Samsung nu endelig er klar til sende OLED-TV på markedet i stor størrelse.

For LG er det så en ekstra fjer i hatten, at de når før ud med deres OLED-TV end Samsung, men du skal væbne dig med lidt tålmodighed endnu, da det først vil være muligt at købe til efteråret.


 

Det bliver dyrt

Samtidig skal du have den store pengepung frem, hvis du går med drømme om at være en af de første med et OLED-TV i stuen.

LG's OLED-TV, som i øvrigt går under navnet LG 3D OLED 55EM9600, kommer nemlig til at koste hele 1.000 € mere, end der blev estimeret, da LG viste deres prototype af OLED-TV'et frem på CES 2012.

LG 3D OLED 55EM9600
LG 3D OLED 55EM9600

 

9.000 € er den pris, som LG's OLED-vidunder bliver sendt ud i Norden til, og det bringer os op på en vejlende udsalgspris på omkring 70.000 kr.

 

Få eksemplarer i starten

Herudover vil der også kun være få eksemplarer til butikkerne i den første tid, da der på verdensplan ifølge LG kun vil blive produceret 50.000 eksemplarer i løbet af det første år. Og hvor mange af disse, der vil finde vej til forbrugerne i Norden, er uvist.

 

Strålende førstehåndsindtryk

Vores norske søstersite, DinSide.no, var med til præsentationen i Monaco, og de er svært imponerede. Oplevelsen af at se OLED-billedet fordelt ud over 55 tommer i stedet for de tidlige mindre demo-modeller var tæt på at blæse bukserne af vores norske kolleger.

Sortniveau og kontrast-forholdet er det bedste, de endnu har set, og OLED-teknologien har en opdateringshastighed, der er 100 gange hurtigere end de bedste plasma fladskærme (ifølge LG), så der er ikke antydningen af efterslæb at spore.

LG 3D OLED 55EM9600's fod med tilslutninger
LG 3D OLED 55EM9600's fod med tilslutninger


 

To modeller at vælge imellem

Fordi OLED-TV'et ikke er mere end 4,4 mm tykt, er der ikke plads til tilslutningsmuligheder i selve TV'et. Derfor kommer LG 3D OLED 55EM9600 i to udgaver - en til vægophæng og en der er fastgjort til sin fod, hvori alle tilslutningsmuligheder findes.

Modellen til vægophæng kommer med en ekstra enhed, hvor alle tilslutningerne skal forbindes, og så går der et gennemsigtigt optisk kabel op til fladskærmen.