Nu skal du stemme til browservalget

edbpriser.dk 29-03-2010 10:15

Først var der rygter om Windows 7E, så var der rygter om at Windows 7 slet ikke ville komme til EU - og til sidst endte det med, at du nu skal tage stilling til hvad browser du i fremtiden vil anvende.

Det betyder konkret, at hvis du anvender Internet Explorer som standardbrowser vil du senest den 17. marts få valget mellem flere forskellige browsere. Se mere om hvorfor her.

Det handler om Googles Chrome, Apples Safari, Opera browseren, Firefox og ikke mindst Internet Explorer 8. Desuden er det muligt, ved at scrolle lidt mod højre, at vælge en af de mindre kendte browsere som også er med på stemmesedlen.

Det sker der
Vælger du Internet Explorer sker der ingenting med din computer. Men vælger du en af de andre gode browsere skal du installere en ny standardbrowser.

Før du gør det bør du lige tage et kig på fordele og ulemper ved de enkelte browsere - blandt andet ved at bruge vores overblik over de fem største browsere på stemmesedlen.

I den forbindelse er det værd at huske, at mens ny software altid er sjovt at spændende så er browseren bogstaveligt talt dit vindue til verden. Det betyder, at din netbank, digital signatur og andre online tjenester oftest ikke er garanteret til at virke med andet end Internet Explorer.

Samtidig er browseren en af de vigtigste angrebspunkter på din pc, så vælger du at have flere browsere installeret skal du være forberedt på at huske at opdatere programmerne jævnligt.

Husk også, at du kan følge med i de enkelte browseres markedsandel på Foreningen af Danske Interaktive Mediers statistikside.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på www.pcworld.dk.