Ny 3D-skanner gør det billigere og hurtigere at bygge

Natasja Broström - 22-12-2020 11:04

Med en helt ny slags 3D-skanning kan byggebranchen nemmere og hurtigere opmåle og virtuelt genskabe et rum. Installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen har taget metoden i brug

Takket være 3D-skanning kan bygge- og anlægsbranchen og dens kunder se frem til både økonomiske og tidsmæssige besparelser. Når en virksomhed før projektstart kan genskabe en 3D-model af rummet, hvor der skal udføres arbejde, gør det processen hurtigere og nemmere og minimerer risikoen for fejl.

En af de første til at tage den nye teknologi til sig er installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen. Når modellen er konstrueret, kan firmaets ingeniører og projektledere allerede i designfasen planlægge og prissætte et projekt ned til mindste detalje.

”Vi er altid nysgerrige og interesserede i ny teknologi, som skaber værdi for os og vores kunder. Det kan for eksempel være teknologi, der optimerer arbejdsprocesser, skærer i omkostningerne og minimerer risikoen for uforudsete udgifter og overskridelser af tidsfrister. Med 3D-scanning kan vi sætte flueben ved alle punkter,” fortæller Søren Nielsen, afdelingschef i Engineering ved Kemp & Lauritzens Engineering, til AOD.


Læs mere...