Ny Android platform til wearables

edbpriser.dk 05-11-46182 22:06

Google har i en blog post præsenteret en helt ny version af Android til gadgets-du-har-på eller wearables, som de meget passende har kaldt Android Wear.

De første gadgets med Android Wear, der kommer til at se dagens lys, er smart-ure eller smartwatches fra henholdsvis LG og Motorola, som kommer på markedet i løbet af sommeren i år.

Læs også: Samsung kommer med tre nye Gear smarture

LG G Watch og Moto 360 hedder de to ure, hvor især Moto 360 springer i øjnene med sit klassiske, runde ur-design, der vist bliver det smartwatch, som Apples kommende iWatch skal slå, når det kommer til lækker formgivning.

Hurtigt overblik på dit Android smartwatch

Googles vision med Android Wear har været at give brugeren et hurtigt overblik over relevant information her og nu.

Et smartwatch med Android Wear på kan kobles sammen med en række (ikke navngivne) Android smartphones, så du får adgang til information, applikationer og filer herfra.

Når du er i gang med morgenmaden, kan du få information om, hvor lang tid det vil tage at komme på arbejde, og hvilke opgaver og møder du måtte have.

Når der er opdateringer fra vennerne på de sociale medier og SMS eller mail, vil det blive vist på skærmen.

Når du dyrker motion, kan du få et overblik over den tilbagelagte distance og antal af kalorier, du har forbrændt.

Når du vil høre musik kan du styre det fra din smartphone, og du kan sende en film fra din smartphone op på dit TV.

Motorola Moto 360 smartwatch

Og så kan du se, hvad klokken er! Smart.

Tal til dit smartwatch

Med frasen "Ok Google" kan du stille spørgsmål om alt fra sportsresultater til nærmeste restaurant, og så kommer der et svar tilbage fra Googles mægtige viden-database.

Du kan også aktivere dit Android smartwatch med "Ok Google" og bede det om at besvare SMS'er, bestille en taxa eller sætte urets alarm.

Flere funktioner vil komme til

De her nævnte funktioner er for de flestes vedkommende kendinge fra tidligere udgaver af smart-ure til Android, som Samsung Galaxy Gear og Sony SmartWatch 2.

Læs også: Apples nye patent er en julegave til æble-fans

Google har dog allerede et udvikler-kit klar til download, så udviklere overalt i verden kan kaste sig over at finde på nye funktionaliteter, der vil drage nytte af Android Wear.


Se mere om Android Wear og Moto 360 smartwatch i videoerne herunder.