Ny Apple TV boks

edbpriser.dk 11-09-2015 11:50

Udover at præsentere iPhone 6s og 6s Plus samt den store iPad Pro og en iPad mini 4 havde Apple også en ny udgave af deres populære medieboks oppe i ærmet ved onsdagens event.

Der har ellers verseret rygter om, at Apple var i gang med at udvikle deres eget fjernsyn, og at det var grunden til, at der ikke er kommet en ny Apple TV boks siden 2012.

Men da det kom frem tidligere på året, at Apple havde skrinlagt disse planer for længst, var det kun et spørgsmål om tid, før vi ville se en ny medieboks fra æble-fabrikken.

Apple TV 2015 bagside med tilslutninger

Den er så præsenteret nu, og den kommer på markedet til oktober til en pris, der bliver godt dobbelt så dyr som den nuværende model.

Den ny Apple TV boks kan meget mere

Til den pris er der til gengæld også skruet op for funktionerne i Apple TV, der er blevet udviklet omkring konceptet: "Det hele handler om apps".

Apple mener nemlig, at apps er fremtiden for vores TV-sening, hvor vi selv vælger hvad og hvornår, vi vil se vores udvalgte programmer.

Læs også: Apple vil lave streaming indhold a la Netflix

Derfor bliver den ny Apple TV boks spækket med apps fra store udbydere som Netflix, HBO, ABC, Disney, ESPN og mange flere, så der er alt det indhold, man kan ønske sig på den lille boks.

Hvordan den danske indholdspakke kommer til at se ud, vides ikke endnu.

Apple TV som spilkonsol

Den ny Apple TV skal også fungere som en spilkonsol til familiens underholdning, og store titler som "Guitar Hero", "Disney Infinity" og "Rayman Adventures" vil være tilgængelige, ligesom gamer-fabrikanten Steelseries er klar med en controller til boksen.

Rayman Adventures

Afviklingen af spillene står den indbyggede 64-bit A8 processor for, som man også finder i iPhone 6 modellerne, så vi er ikke oppe på grafik-mulighederne fra konkurrenterne PlayStation 4 og Xbox One, men til gengæld er Apple TV jo en naturlig forlængelse af iOS-oplevelsen for alle Apples kunder.

Styres med Siri Remote

Apple TV får en speciel udgave af iOS 9 som styresystem, kaldet tvOS, så du kan tilgå en dedikeret App Store, og det betyder samtidig, at du kan bruge stemmestyring med den nye Siri Remote, når du skal finde det indhold, du vil nyde.

Siri Remote til Apple TV 2015

Bare bed Siri om at finde "James Bond film" eller "sjove TV shows", og så klarer den personlige assistent resten. Hvorvidt Siri vil forstår dansk fra lanceringen vides dog ikke.

Siri fjernbetjeningen er meget anderledes end sin forgænger, da den har fået en touch flade i toppen, som kan bruges til at navigere rundt i Apple TV.

Siri Remote funktioner på Apple TV 2015

Siri Remote har også indbygget accelerometer og gyroskop, så den kan bruges som controller til visse spil a la en Wii controller, og den kommunikerer med Apple TV boksen via Bluetooth 4.0.

Opladningen foregår ved hjælp af en Lightning connector i bunden, og Apple lover op til 3 måneders batteritid per opladning.

To udgaver af Apple TV

Apple TV kommer med enten 32 eller 64 GB lagerplads til henholdsvis $149 og $199 (cirka 1.300 og 1.700 kroner).

Læs også: Børsnotering afslører hvordan TV'et sporer dine TV-vaner

Den bliver som nævnt sendt ud i butikkerne til oktober i 80 lande, hvor Danmark formentlig er inkluderet.