Ny Bandit på action kamera markedet

edbpriser.dk 10-01-47297 08:33

TomTom Bandit Actionkamera har GPS-producenten kaldt deres første bud på et action kamera til de vilde optagelser offroad, i sneen og på vandet.

Action kamera markedet er stærkt konkurrencepræget med flere etablerede spillere, hvor især GoPro er producenten, som TomTom skal kæmpe imod.

Læs også: Action kamera til de vilde eventyr

TomTom har derfor også udviklet deres Bandit Actionkamera, så det har en unik redigeringsproces, der ifølge producenten vil gøre det meget lettere at sammensætte sine film og dele dem.

”Vi ved, at den største frustration ved actionkameraer er den tid og indsats, det tager at redigere optagelserne,” siger Morten Flø Nielsen, Country Manager Sales for TomTom Danmark. ”Med TomTom Bandit har vi skåret redigeringstiden ned fra timer til minutter – alt det kræver, er et ryst!”

Ved at indbygge en medieserver i selve kameraet, kan Bandit i samarbejde med en app på din smartphone, hvor redigeringen skulle kunne foregå på minutter i stedet for timer, og sker blot ved at ryste mobiltelefonen.

”Vi tog en enkel, men radikal, vinkel på at løse redigeringsproblemet,” siger Slobodan Stanisic, lead engineer, TomTom. ”Med de eksisterende actionkameraer er du først nødt til at downloade mange gigabytes optagelser til en kraftfuld computer - en proces, der kan tage lang tid. Derefter skal du finde de gode optagelser, sætte det sammen til en historie og formatere det.

TomTom Bandit Actionkamera redigering

Vi ved, at det ofte tager timer. Ikke med TomTom Bandit. Vi har designet et kamera, hvor optagelserne bliver bearbejdet på selve kameraet, hvilket gør redigeringsprocessen meget lettere og hurtigere.”

Naturligvis indbygget GPS i TomTom Bandit Actionkamera

Med sine dybe rødder i produktionen af GPS-modtagere har TomTom naturligvis også indbygget teknologien i Bandit Actionkamera sammen med en række bevægelsessensorer, så kameraet selv kan finde og tagge de mest spændende øjeblikke fra turen baseret på fart, højde, G-kraft, acceleration og puls (sidstnævnte kræver dog ekstraudstyr).

TomTom Bandit Actionkamera manuel tagging

Der er også en manuel tagging-knap på Bandit action kameraet, så man også selv kan vælge sine vigtige øjeblikke på ruten.

TomTom Bandit Actionkamera er vandtæt fra start

Modsat et vist andet action kamera på markedet er det ikke nødvendigt at købe et vandtæt kamerahus til TomTom Bandit Actionkamera, da det er bygget til at modstå vand fra start af.

TomTom Bandit Actionkamera er vandtæt

Action kameraet har også en 'quick release'-mekanisme, der gør det nemt at montere og afmontere det på hjelmen, cyklen, surfbrættet eller hvor man nu måtte ønske.

Høj videokvalitet med vidvinkelobjektiv

TomTom Bandit Actionkamera har en high-end 16 MP CCD sensor og en kraftfuld processor indbygget til at fange optagelserne fra vidvinkelobjektivet - se eksempler her under artiklen.

De tekniske specifikationer er som følger:
• Videooptagelser i 1080p30, 1080p60, 720p60, 720p120
• Cinematic i 2.7k30, 4k15
• Time lapse optagelser i 4k30, 1080p30 (med forskellige intervaller)
• Slow motion optagelser i 1080p x2, 720p x4, WVGA x6
• Enkelt og burst foto op til 16 MP 10/s
• Wi-Fi, Bluetooth Smart og USB 3.0 forbindelser
• Forskelligt tilbehør med i pakkerne
• Smartphone app tilgængelig til iOS ved lancering. En Android version kommer snart.

Pris og tilgængelighed

TomTom Bandit Actionkamera kommer i butikkerne i maj, og standardpakken kommer til at koste 3.199 kroner.

Læs også: GoPro kaster sig over dronerne

I løbet af juni vil der komme en premium-pakke med ekstra tilbehør i form af fjernbetjening, holder til styr, objektivdæksel til dykning, 360 Pitch-holder og strømkabel - denne har endnu ikke fået en dansk pris.