Ny HTC One - verdens bedste smartphone er blevet endnu bedre

edbpriser.dk 29-05-46203 06:40

Verdens bedste smartphone, HTC One, er lige blevet præsenteret i dens opdaterede udgave, der har fået samme navn som sin første inkarnation blot med modelnummer M8 tilføjet - den tidligere model kaldes nu M7.

Den nye HTC One kommer i tre farver fra start, mørkegrå, sølv og guld, og den skulle gerne ramme Danmark i løbet af april med en prislap på 5.499 kroner.

Samme design-filosofi bag HTC One M8

HTC One M7 er af mange blevet betegnet som den flotteste smartphone på markedet i dag, og HTC har heldigvis ikke lavet alt for meget om på udseendet af M8.

Se også: Sammenligningsvideo af den helt nye HTC One kontra den gamle

Den nye HTC One er således stadig skåret ud af et enkelt stykke aluminium, der denne gang har fået en børstet overflade. Selve formen på HTC One M8 er blevet lidt rundere i det, så den nu skulle være mere behagelig at holde og betjene.

HTC One M8 2014

Og heldigvis er de frontvendte stereo højttalere fra forgængeren også bevaret - og ifølge HTC forbedret på alle fronter - så HTC One stadig kan tilbyde noget af det bedste lyd, man kan forvente fra en smartphone i dag.

Lidt mere af det hele

Den nye HTC One har naturligvis fået sig et løft på de fleste specifikationer i forhold til forgængeren, og skærmen er nu oppe på 5 tommer mod 4,7 på den tidligere.

Processoren hedder nu Snapdragon 801 på 2,3 GHz, mens grafikken bliver behandlet af en Adreno 330 GPU.

Der er stadig 2 GB RAM i mobilen, og selvom HTC præsenterede både en 16 og en 32 GB udgave af HTC One M8, så er det kun 16 GB modellen, vi får at se her i Danmark. Til gengæld kan du så udvide den indbyggede hukommelse med et microSD kort på helt op til 128 GB.

Batteriet er vokset med 300 mAh fra 2.300 til 2.600, men det er kun en del af billedet på batteritiden på HTC One M8.

14 dages batteritid på HTC One M8

De daglige opladninger af mobiltelefonen, som de fleste af os med en nyere smartphone har accepteret som en uundgåelig del af hverdagen, kan godt undgås med HTC One M8.

Den nye HTC One M8 kan nemlig klare 14 hele dage på en enkelt opladning!

Men - og der er selvfølgelig et men - det er i Extreme Power Saving Mode, hvor de fleste af mobiltelefonens funktioner slukkes, så der kun er mulighed for at ringe, SMS'e og modtage emails.

Funktionen er til hvis du er ude og rejse, befinder dig i vildmarken eller bare lige har brug for at holde din mobil i live lidt længere.

HTC One M8 2014 farver

Extreme Power Saving Mode skal aktiveres på fuldt batteri for at nå op på de 14 dage, men den kan også aktiveres, når du kun har 20, 10 eller 5 procent batteri tilbage, hvilket kan give dig henholdsvis 60, 30 og 15 timers ekstra standby tid.

Dual-kamera med UltraPixel modul

Kameraet er en af de andre større nyheder i HTC One M8.

I stedet for at fokusere på kæmpemange megapixels i deres nye flagskib, er HTC gået en anden vej.

Ligesom Apple har gjort det i iPhone 5s, har HTC installeret en billedsensor med større pixels fremfor mange pixels, så der i HTC One M8 blot er et 4,1 MP kamera.

Til gengæld kan den større billedsensor opfange mere lys, og i kombination med det andet 2 MP kamera, der sidder over hovedkameraet, åbner det op for en række nye efterbehandlings-muligheder af dine fotografier.

Det ekstra kamera bruges udelukkende til at måle afstand, så du med funktionen uFocus kan ændre fokus i billedet, efter det er taget, og dermed fremhæve et helt andet motiv.

Læs også: Denne mobil har 2K skærm og tager 50 MP billeder

Med effekten Foregrounder kan du ændre baggrunden bag dit motiv, så det fremtræder ekstra tydeligt.

Copy & Paste lader dig klippe familie og venner ud af ét fotografi og placere dem i et helt andet, mens Dimension Plus virkelig bruger dybdemålingen til noget, da du får et helt nyt perspektiv på dit billede ved at vippe telefonen fra side til side.

Sidst men ikke mindst er der i lighed med Samsung GALAXY S5 og iPhone 5s kommet en Slow Motion funktion i HTC One M8, så de mest dramatiske øjeblikke lige kan få et ekstra twist.

De to kameraer i HTC One M8 er akkompagneret af en dobbelt LED blitz (igen som i iPhone 5s), der af HTC kaldes for intelligent, da blitzen selv indstiller farvetone og lysintensitet for at opnå naturlige hudfarver og professionelt udseende resultater.

HTC One M8 2014

Frontkameraet er et almindeligt et af slagsen på 5 MP, der dog også kommer med nogle redigeringsmuligheder til at forskønne dine selfies.

Smart gestik i HTC One M8

HTC har også inkorporeret nogle få men umiddelbart meget brugbare gestikuleringer til at betjene deres nye One smartphone.

Ligesom på flere af LG's og Nokias modeller kan man vække mobiltelefonen ved at prikke på skærmen med en finger to gange.

HTC har givet gestikuleringerne på One M8 overskriften Motion Launch, som også tæller muligheden for at tage et opkald blot ved at tage mobilen op til øret uden, at man behøver at aktivere skærmen først.

Retro dot-matrix cover

En lidt mere humoristisk - men dog stadig brugbar - nyhed fra HTC's side er deres Dot View Case, der pakker One M8 helt ind, og som har en forside, der kan vise tiden samt informationer om vejret, beskeder og opkald.

Igen ved at bruge Motion Launch gestik kan du nøjes med at prikke på forsiden af Dot View coveret, som derefter i en herlig retro-stil viser al den ønskede information i en grafik som en gammel dot-matrix printer.

HTC One M8 2014 Dot View Case cover

Kan den nye One redde HTC?

Sidste års HTC One vandt en masse priser for både sit design og for at være en gennemført smartphone-oplevelse, og den blev da også den bedst sælgende mobiltelefon i HTC's historie.

Læs også: Eksperternes dom er klar: Denne mobil er verdens bedste

Alligevel gik HTC ud af 2013 med et underskud på den forkerte side af $100 millioner, så de er stadig langt fra at lange nok mobiltelefoner over disken.

Om HTC One M8 kan gøre det vil vise sig, men udgangspunktet med en god og brugbar kvalitetsmobil ser i hvert fald ud til at være i orden.