Ny japansk PC gigant på vej

edbpriser.dk 10-03-48097 04:53

Bloomberg News fortæller, at de tre PC producenter VAIO, Toshiba og Fujitsu er tæt på at slå pjalterne sammen og forme en japansk PC gigant, der skal konkurrere mod især Lenovo, HP og Dell.

Læs også: Eksklusive Skylake bærbare fra VAIO

Der er endnu ikke nogen detaljer om det nye selskabs navn eller produkter, men topchefen for Japan Industrial Partners, som ejer VAIO, Hidemi Moue, udtaler, at aftalen ventes at være klar til at blive offentliggjort i slutningen af marts.

Nyheden kommer lige i kølvandet på Toshibas udmelding om, at de ikke agter at trække sig fra PC markedet, hvilket der ellers var opstået rygter om i kølvandet på en større skandale om et stærkt opskruet profit-regnskab i milliardklassen.

Toshiba har efterfølgende skåret medarbejderstaben med 7.800 stillinger og er dermed i gang med en større omstrukturering af selskabet, så muligheden for at slå sig sammen med VAIO og Fujitsu er kærkommen.

Læs også: Billig Chromebook i flipdesign

VAIO og Fujitsu har samtidig haft det svært på det fortsat skrantende PC marked, hvor Lenovo, HP og Dell er de største spillere, så en konsolidering af kræfterne er logisk for de tre japanske producenter.