Ny OnePlus-mobil kan skifte farve

Rasmus Elm Rasmussen - 21-12-2020 15:18

OnePlus 8T Concept er udstyret med en særlig Reactive Sensing-teknologi, som med avanceret 5G-teknologi og en responsiv overflade ændrer farve som reaktion på dine bevægelser

OnePlus har det med at prøve ting af, som ikke nødvendigvis bliver til gængelig i en kommerciel mobil, men kan vise interessante muligheder, som måske på den ene eller anden måde kan finde vej til masseproducerede enheder. Det er dog ikke meget vi har set til det forsvindende kamera som var det store nummer på sidste års Concept One-mobil.

Denne gang er der tale om en kombination af mmWave-teknologi og et særligt materiale påført mobilens bagside, som ændrer farve som reaktion på elektromagnetiske forandringer.

Materialet består af en slags film med metal oxid indkapslet i glas. Metal-ionernes tilstand ændres under forskellige spændinger og det skaber farveændringen fra mørkeblå til lys sølv.

Ved at kombinerer denne bagside med mmWave-teknologi, en kraftfuld men lokalt begrænset 5G-teknologi, som sender og modtager elektromagnetiske bølger, kan mobilen reagere på inputs fra sin nære omverden ved at skifte farve.


Læs mere...