Ny skærm fra Dell sætter alle konkurrenter skakmat

edbpriser.dk 07-07-46659 07:13

Skærme med 4K-opløsning er først lige begyndt at gøre sit indtog på markedet, og der er endnu kun et ret så begrænset udvalg af 4K-materiale.

Læs også: Højtopløst skærm der ikke tømmer bankkontoen – anmeldelse af Acer K272HUL

Konkurrencen om at være bedst og størst er dog knivskarp, og det giver en del prestige at have den største opløsning. Derfor har Dell annonceret en ny computerskærm med en markant bedre opløsning end 4K. Det skriver Anandtech.

Dobbelt så mange pixels som 4K

Dells nye computerskærm har en opløsning på utrolige 5120 x 2880, hvilket Dell selv altså kalder 5K. Ikke desto mindre er det faktisk en underdrivelse, da den nye skærm med en PPI på 218 vil indeholde dobbelt så mange pixels som en 4K-skærm og dermed fejer alle andre konkurrenter af banen.

15 tommer MacBook Pro vs 27 tommer Dell 5K Ultrasharp Monitor
15 tommer MacBook Pro vs 27 tommer Dell 5K Ultrasharp Monitor. Kilde: Display Wars .

Det vil sige, at den har samme pixeltæthed som en 15” MacBook Pro med Retina skærm – Dells skærm har bare et mere end dobbelt så stort skærmareal med sine 27”, ifølge Display Wars.

Læs også: Stærke Philips skærme på IFA 2014

Vi kan med en vis sikkerhed sige, at denne skærm er henvendt til professionelle, da almindelige grafikkort har problemer med bare at klare 4K-skærme.

Dell 5K Ultrasharp monitor

Dell kalder deres nye utrolige skærm for 5K UltraSharp, men derudover er det småt med oplysningerne.

Den skulle ramme det amerikanske marked tids nok for julehandlen til en pris på $2500 (ca. 20.000 i DKK inkl. afgifter), men vi ved endnu ikke, om vi får den at se i Danmark.