Ny universel fjernbetjening kan ændre dit TV-forbrug

edbpriser.dk 19-02-2015 11:17

Hvert år bringer nye og smartere TV-modeller til markedet, og der er langt fra tidligere tiders klodsede bokse til nutidens tynde og elegante Smart TV. Der er til gengæld knap så langt fra fortid til nutid, når man kigger på fjernbetjeningen.

Udviklingen er i høj grad gået uden om det lille stykke TV-tilbehør, og det er det, som Ray vil forsøge at lave om på. Deres Super Remote er en fjernbetjening, der rent faktisk ser ud som om, at den er blevet lavet i 2015.

Meget mere end universel

Universelle fjernbetjeninger er ikke noget nyt, og selv mange smartphones kan udføre det job. Så selvom den kan styre alle TV, DVD- og Blu-ray afspillere, TV-bokse, spillekonsoller og videostreamere, så er det ikke det, der er det mest interessante ved Rays Super Remote.

Læs også: Samsung: Vores Smart TV overvåger ikke forbrugere

Det er snarere dens udseende, og hvilke muligheder det bringer med sig. Når man første gang kigger på Rays fjernbetjening, ligner den alt andet end en fjernbetjening, og der skal faktisk også bare tilføjes mulighed for at indsætte et SIM-kort, før den bliver til en smartphone.

Den har en 4,8” touch skærm med en opløsning på 1120 x 480, Dual-Core Cortex-A9 processorer, 1 GB RAM og 8 GB hukommelse. Ray har kun beholdt tre fysiske knapper, hvoraf to af dem styrer lyden, mens den sidste er en power-knap.


Man finder kun tre fysiske knapper på siden af Rays Super Remote.

Der er altså langt til den overflod af knapper, som man finder på traditionelle fjernbetjeninger, mens skærmen betyder, at man faktisk får meget mere funktionalitet.

Her søger man bare efter ens yndlingsprogram eller kanal i stedet for at skulle zappe rundt som en anden hulemand, et par tryk viser en udførlig TV-oversigt og et udvalg af apps gør det løbende muligt at tilføje flere smarte funktioner.

Derudover er Rays Super Remote ganske simpelt et særdeles veldesignet produkt, der passer gnidningsløst ind i et moderne hjem i modsætning til traditionelle klodsede fjernbetjeninger.

Læs også: Panasonic-projektorer imponerer på messe

Den største udfordring for Ray er nok prisen på den potentielt revolutionerende fjernbetjening. Den koster 199 $, hvilket omregnet til danske priser efter diverse skatter giver en omtrentlig pris på 1.600 kroner.

Det kan meget vel vise sig at være for dyrt til, at forbrugere er villige til at bevæge sig væk fra deres gamle trofaste fjernbetjening, på trods af at den både er forældet og kedelig at se på.