Ny version af Sonys kompaktskyder på markedet

edbpriser.dk 30-05-46391 08:40

Er der en ting, som kameraer i RX100-serien kan, så er det at levere fantastisk billedkvalitet i ekstremt kompakt indpakning. Det er en eftersøgt evne. Det er faktisk så eftersøgt, at kameraerne i RX100-serien er blandt Sonys mest populære kameraer.

Men teknologien udvikler sig selvfølgelig hele tiden, og der er brug for nytænkning og innovative opgraderinger for at følge med. Det er lige præcis, hvad Sony har forsøgt med det nyeste kamera i serien, Cyber-shot RX100 III.

Højere kvalitet og lige så kompakt som altid

Billedkvaliteten har med RX100 fået et ordentligt nøk opad. Det har Sony blandt andet gjort ved at give det et Vario-Sonnar objektiv fra ZEISS. Det er lysere og med mere vidvinkel end nogensinde før, hvilket gør det perfekt til at fange alt fra portrætter til brede landskabsbilleder.

Dit motiv er altid krystalklart, mens der er mulighed for flotte slørede ”bokeh”-baggrunde, der giver et professionelt look.


Her ses den flotte slørede "bokeh"-baggrund, der fremhæver ens motiv.

Den optrækkelige OLED Tru-Finder er en anden smart funktion ved RX100 III. Det er en søger med høj kontrast, som resulterer i et lyst og detaljeret billede. Derudover er dens optiske overflade dækket af en ZEISS T*-coating, der reducerer refleksioner og giver en imponerende klarhed.

Læs også: Udstyr der gør bilferien til en leg

Samtidig er den nye sensor også værd at hæfte sig ved. Det er nemlig en baggrundsbelyst 1.0-type Ecmor R CMOS-billedsensor på 20,1 effektive megapixel. Det er meget større, end hos de sensorer man normalt finder i kompaktkameraer, hvilket er en del af hemmeligheden bag de imponerende billeder.

Processoren er også blevet opdateret. Det er nemlig den seneste generation af BIONZ X-processorerne, der sikrer lav billedstøj og fremragende resultater, selv ved lav belysning.

Alt dette er holdt i den velkendte kompakte størrelse. Kameraet er fremstillet i aluminium, hvilket både gør det hårdført og meget let. Det er nemt at transportere og giver kameraet et smukt udseende.

Nyt format giver fremragende videokvalitet

BIONZ X-processoren driver samtidig de nye videofunktioner. RX100 III er nemlig det første Cyber-shot kamera, der understøtter XAVC S-formatet. Det gør den i stand til at optage ekstremt flot video i Full HD.

Selv i hurtige scener fanger den enhver detalje. RX100 III kan nemlig filme med helt op til 100 FPS, så man bagefter kan se alt i slowmotion. Derudover er der mulighed for at lagre HD video på en ekstern optager med HDMI-udgangen og optage i to formater på samme tid.

Sony har også tænkt på selfie-entusiasterne

Selfie-trenden breder sig fortsat, og også Sony vil gøre det let for dig at snuppe et selfie med vennerne.


RX100 III er det perfekte kamera til selfies med vennerne.

LCD-skærmen på RX100 III kan nemlig drejes 180 grader, så det er let at tage billeder af sig selv med strakt arm. Kameraet er også udstyret med NFC og Wi-Fi, så man nemt og hurtigt kan dele billeder med sin smartphone eller lægge det på sociale medier.

Læs også: Samsung hopper med på selfie-bølgen

Samtidig har Sony udstyret RX100 III med en øjesensor, som automatisk skifter mellem søgeren og skærmen, alt efter hvor du kigger.

Ligegyldigt om det er et selfie-, portræt- eller landskabsbillede, du vil tage, så skal man lede længe efter et kompaktkamera, der klarer opgaven bedre end RX100 III. Mon ikke det bliver mindst lige så populært som sine forgængere.