Ny ZenFone 2 er billig og har særdeles slagkraftig hardware

edbpriser.dk 11-03-46985 11:10

CES i Las Vegas er en kæmpe årlig teknologi-messe, hvor de store teknologi-virksomheder præsenterer mange produktnyheder, og CES 2015 er i øjeblikket i fuld gang. ASUS har her lanceret ZenFone 2, der har ført til et par løftede øjenbryn i Las Vegas.

Den er nemlig ikke bare udstyret med meget kraftig hardware, der næsten kan måle sig med flagskibsmodellerne fra konkurrenterne, den har også en lav pris, der kan gøre ZenFone 2 en hård konkurrent til budgetmodeller.

Gør din pengepung glad

ZenFone 2 er en 4G-telefon med en Quad-Core 64-bit Intel Atom processor på 1,8 eller 2,3 GHz, 2 eller 4 GB RAM, 13 megapixel kamera, Android Lollipop og kan fås med enten 16, 32 eller 64 GB intern hukommelse.

Læs også: LG lancerer opfølger til verdens første bøjede smartphone

IPS+ displayet er på 5,5 tommer, der efterhånden er ved at være standard for flagskibsmodeller, og har en opløsning på 1920 x 1080 Full HD. Dette er alle markante opgraderinger af, hvad man kunne finde i den tidligere ZenFone-model fra 2014.

ASUS ZenFone 2 kommer i et væld af forskellige farver.

Det bliver dog først virkelig interessant, når man holder den nævnte hardware op mod prisen. ZenFone 2 kommer til at koste 199 $ i USA, hvilket giver en pris på omkring 1.600 kroner i Danmark.

Der er i øjeblikket ikke nogen smartphones til salg i Danmark til den pris, der kommer i nærheden af ZenFone 2’s specifikationer, så det bliver spændende at se, hvorvidt vi får den at se herhjemme.

Zoom til overmål

ASUS præsenterede ZenFone Zoom samtidig med annonceringen af ZenFone 2, og det er en smartphone, der specifikt henvender sig til fotografientusiasterne, og især dem der er vilde med zoom.


Det er ret nemt at se, at det er kameraet, der er en af ZenFone Zooms største forcer.

Dens 13 MP kamera er således udstyret med 3x optisk zoom, hvilket man ikke finder ofte i smartphones, ligesom indbygget optisk billedstabilisering og laser autofokus sørger for uslørede billeder.

Læs også: Derfor har Windows Phone fejlet

Kameraet er af den avancerede slags med hele 13 dele og giver mulighed for omfattende manuel kontrol med kameraindstillingerne. ZenFone Zoom har desuden Android Lollipop, men flere specifikationer afslørede ASUS ikke.

Prisen på omkring 3.200 kroner afspejler dog også det overlegne kamera i forhold til ZenFone 2.