Nyd hver scene...

edbpriser.dk 14-06-42790 05:40

Lone Scherfigs både sjove og gribende kærlighedsdrama har høstet enorm international anerkendelse. Filmen blev nomineret til hele tre Oscars, deriblandt ’Bedste Film’, og den unge, Oscar-nominerede skuespillerinde Carey Mulligan blev udråbt til et internationalt stjerneskud af dimensioner.

Glæd dig til at blive ramt lige i hjertet! Vi er i England 1961. Jenny er 16 år. Køn, begavet og på vej til Oxford og en prestigefyldt uddannelse.

Så møder hun David. Han er noget ældre end hun, han kører sportsvogn, er charmerende og lever et spændende liv. Et voksent liv, som Jenny i den grad savner. Men det er ikke uden omkostninger at kaste sig i armene på nattelivet, før man er helt indstillet på at se morgendagen i øjnene.

Hvordan træffer Jenny valget mellem den fineste uddannelse og livets fascinerende skole?

Deltag i konkurrencen om at vinde "An Education" her

Dansk instruktør med succes
Danske Lone Scherfigs ("Italiensk for begyndere") verdensomspændende gennembrudsfilm, "An Education", blev nomineret til tre Oscars og var startskuddet på en international karriere for skuespiltalentet Carey Mulligan.

"An Education" er en hjertevarm og yderst gribende historie om alle de valg, enhver ung kvinde må træffe!

An Education

Rosende anmeldelser
De danske biografanmeldere overøste "An Education" med 5- og 6-stjernede anmeldelser med ord som ”Et must-see” og ”jeg elsker denne film” (Jyllands-posten), ”Scherfigs mesterværk” (IN), ”Nyd hver scene” (B.T.).

Autentisk forlæg
Den gribende handling i "An Education" er baseret på en autentisk historie.

Den kendte og anerkendte journalist Lynn Barber, der har interviewet mange stjerner for bl.a. aviserne The Independent, The Observer og magasinet Vanity Fair, beskrev sin teenageaffære i artikelform i magasinet Granta, under titlen An Education.

Artiklen læste den verdenskendte forfatter Nick Hornby, manden bag de litterære forlæg til storfilm som "High Fidelity" (2000) og "About a Boy" (2002), der brugte artiklen som udgangspunkt for et filmmanuskript med samme titel.