Nyt Apple patent skal forbedre batteritiden i din iPhone

edbpriser.dk 26-09-46188 02:43

I fremtiden skal din iPhone kende dine vaner endnu bedre, end du selv gør.

I hvert fald hvis Cupertino-virksomheden får held med at implementere deres nys patenterede software-løsning i en kommende iPhone, for så vil mobiltelefonen tage ved lære af, hvordan du bruger den, skriver AppleInsider.

Læs også: Beskyt din mobils batteri - lad være med at oplade 100%

Apples nye patent går i al sin enkelhed ud på, at din iPhone registrerer hvor og hvordan, du bruger den, så den kan være højtydende, når der er brug for det, og gå mere i dvale, når du ikke aktivt bruger den.

Ifølge patentet vil den nye software også holde øje med, hvornår og hvor længe du oplader din iPhone, og så ligge sit strømforbrugs-budget ud fra alle disse oplysninger.

Din iPhone skal kende dine vaner

Hvis din iPhone for eksempel lærer, at du bruger den intensivt midt på dagen, kan den justere lys-intensiteten på skærmen, op- eller nedjustere processor-kraften og så videre for både at optimere batteritiden og brugen af mobiltelefonen.

iPhone 5s top

Ligeledes forestiller Apple sig, at hvis du ofte spiller på din iPhone i et mørkt rum om aftenen, vil du være interesseret i, at grafik-processoren får noget ekstra kraft, mens lyset på skærmen dæmpes.

Apple vil altså også bruge informationer indhentet af lys-sensoren samt gyroskopet, din geografiske position og din adgang til WiFi-netværk til at danne sig et billede af din gøren og laden, og så lade din iPhone handle her ud fra.

Dermed håber Apple at kunne optimere både batteriets samlede levetid og din oplevelse af iPhone som en energieffektiv mobiltelefon.

Læs også: Nyt super-batteri kører på sukker

Hvornår i fremtiden, Apple kan have deres nye software-løsning klar, vides desværre ikke, men da de kun lige har fået patentet, når de nok ikke at få funktionen indbygget i iPhone 6, som ventes senere på året.