Nyt Apple patent viser planerne med iWatch

edbpriser.dk 13-07-46525 04:33

Apple har netop fået et nyt omfattende patent på deres iWatch, der ventes at komme sidst på året, og patentet afslører, hvordan Apple har tænkt sig et smartwatch skal skæres, skriver AppleInsider.

I patentet, der netop er blevet tildelt af de amerikanske patent-myndigheder, kan man se, at Apple har arbejdet med et koncept, der bygger videre på deres sjette generation af iPod nano.

iWatch skal således bestå af en løs enhed, der kan placeres i forskellige holdere og remme, alt efter hvilket formål brugeren har.

Apple iWatch/iTime patent skitse med flytbart modul
Apple iWatch/iTime patent-skitse med flytbart modul.

I remmen kan accelerometer, GPS og moduler til trådløs kommunikation indbygges, så de ikke behøver at være i iWatch-enheden selv.

Accelerometeret kunne blandt andet bruges til at ryste håndleddet for at besvare et opkald eller afvise opkaldet med to ryst.

Læs også: Apples iWatch kommer i flere størrelser og med mere end 10 sensorer

Med indbygningen af eksempelvis Bluetooth kan iWatch parres med ens iPhone, så uret gør opmærksom på, hvis man glemmer, får stjålet eller på anden måde kommer for langt væk fra sin iPhone.

iWatch skal desuden være i stand til at interagere med både en iPhone og en bærbar eller stationær computer.

Apple patent viser iWatch-intentioner

Patentet viser nok mest af alt Apples overvejelser i forbindelse med deres iWatch - der i patentansøgningen i øvrigt bliver kaldt iTime - og ikke så meget Apples færdige produkt.

Der er da også i patentet beskrevet en model, hvor iWatch-modulet ikke er løst, men indbygget i en rem der dog stadig har masser af elektronikken indbygget i sig.

Apple iWatch/iTime patent skitse med indbygget modul
Apple iWatch/iTime patent-skitse med indbygget modul.

Apple har stadig ikke hverken be- eller afkræftet, at de overhovedet har tænkt sig at lancere et iWatch på noget tidspunkt, men der er mange rygter i omløb, og heriblandt finder man den respekterede Apple-analytiker fra KGI Securities, Ming-Chi Kuo, som har forudsagt, at Apple vil sætte produktionen af iWatch i gang i november og begynde at sælge det til jul eller i starten af 2015.

Læs også: Microsofts smartur er kompatibelt med WP, iOS og Android

Apple-fans har noget at se frem til i år...