Nyt benchmark gør din computer rødglødende

edbpriser.dk 09-05-42371 07:40

Din computers grafikkort er med til at afgøre, om den kan køre de nyeste spil uden at hoste en hårbold op.

Og udviklingen af grafikkort bevæger sig i ryk: Når Microsoft er klar med en ny DirectX-version, følger ATI og Nvidia trop med den matchende hardware, som nok engang flytter grænserne for, hvor flotte computerspil har lov til at være.

Finske Futuremark er kendt for at lave nogle af de visuelt mest imponerende benchmark-test - altså en kategori software, der lader entusiaster teste deres spillecomputer og få kvalificeret svar på, om den stadig kan følge med de gang på gang mere krævende og savlende flotte spil.

Her på pcworld.dk bruger vi med jævne mellemrum Futuremarks benchmark-test til at vise, hvor skrappe de nyeste grafikkort nu engang er.

Da Futuremark for nyligt annoncerede, at 3DMark 11 snart er klar, spærrede vi derfor øjnene op.

11-tallet i navnet understreger, at der er sket et generationsskifte inden for grafik i computerspil. Du kan derfor kun få glæde af softwaren, hvis din computer har Windows Vista eller 7 samt et DirectX 11-grafikkort.

Sidstnævnte stiller krav om et kort fra ATI Radeon HD 5000-serien eller Nvidias nye GTX 400-serie.

Udnytter de nye funktioner i DirectX 11
Benchmark-testen lover at udnytte de revolutionerende nye funktioner i DirectX 11 - herunder tessellation, de såkaldte compute shaders og multi-threading (få styr på den tekniske jargon i vores guide her).

Sagt på godt dansk kan du forvente, at grafikken bliver endnu mere detaljeret og virkelighedstro.

3DMark 11

Selvom Futuremark først forventer at være klar med den nye benchmark-test i løbet af tredje kvartal i år, skal du naturligvis ikke snydes for en snigpremiere.

Du kan derfor allerede nu tjekke Futuremarks YouTube-trailer med fejende flot grafik. Traileren er ifølge udviklerne bag et tidligt bud på den visuelle standard, du kan se frem til i den nye software.

Inden du klapper alt for meget i hænderne, skal vi imidlertid minde om, at testen viser fremtidens spilgrafik. Traditionelt går der nemlig et par år som minimum, inden helt almindelige computerspil når op på bare tilnærmelsesvist samme niveau.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på www.pcworld.dk, hvor du kan se billederne i flot høj opløsning.