Nyt Casio action kamera kommer med aftagelig skærm

edbpriser.dk 28-08-2014 09:13

GoPro har i lang tid siddet tungt på action kamera markedet, men det virker som om, at de i den seneste tid har fået nogle seriøse udfordrere. GoPro tabte i Tænks test af actionkameraer til Sony, og nu har Casio annonceret et action kamera, der ser ud til at kunne fylde et hul på markedet, som GoPro ikke optager.

Casio EXILIM EX-FR10 kommer nemlig med en forholdsvis stor skærm, der endda kan tages af. Det står i modsætning til GoPros kameraer, hvor man kun kan bruge sin smartphones skærm som søger, hvilket er en del mere besværligt.

Todelt action kamera

Skærmen på det nye action kamera er på 2”, hvilket jo er nyhed nok i sig selv, når det kommer til action kameraer. Men det virkelig interessante er, at kameraet og skærmen kan bruges hver for sig, og Casio lover fuld funktionalitet på skærmen op til fem meter væk.


Med Casio EXILIM bestemmer man selv, hvordan kameraet skal se ud.

Lader man de to dele blive sammen, kan man folde skærmen rundt, så det ligner et traditionelt kamera.

Læs også: Se verden fra hundeperspektiv med GoPro

Omvendt kan man folde skærmen ud og dreje den, så man kan optage bedre selfies, hvilket ser ud til at optage kameraproducenter meget i disse tider.

HD i 75 minutter

Linsen er på f2,8, og den har en kontrast-baseret auto-fokus med intelligente multifokus funktioner, der sikrer, at du fanger det motiv, du gerne vil fange. Den tager billeder med 14 megapixel og kan klare op til 1080p video, hvilket batteriet holder til i 75 minutter.


Selfiemuligheder er der også masser af med Casios nyeste action kamera.

Opløsningen er langt fra GoPros kameraer, hvor den nyeste model rent faktisk kan filme i 4K. Til gengæld er batteritiden en smule bedre.

Billede og video kan overføres gennem Bluetooth, Wi-Fi eller et godt gammeldags USB-kabel, mens hukommelsen klares med et microSD-kort. Kameraet er indtil videre kun på markedet i Japan, hvor prisen ligger på 50.000 yen, hvilket er omkring 2.700 danske kroner.

Læs også: Testvinderens billigere lillebror

Hero3+ Black Edition er GoPros topmodel, og den fås til nogenlunde samme pris herhjemme. Hvis vi ser EXILIM EX-FR10 til samme pris som GoPro i Danmark, vil den måske være i stand til at stjæle markedsandele fra GoPro.

Find et stort udvalg af action kameraer her.