Fra begyndelsen af juni måned lukker EDBPriser og bliver i stedet en del af PriceRunner. Læs mere »

Nyt ekstremt NVIDIA Titan X grafikkort

edbpriser.dk 22-07-2016 11:19

Vi er dårligt nok kommet os over de imponerende kraftfulde GTX 1080 og GTX 1070 grafikkort, som NVIDIA beærede os med for få måneder siden, før de er klar med et nyt og endnu vildere Titan X grafikkort.

Det oprindelige Titan X kort blev præsenteret i starten af 2015, hvor NVIDIA kaldte det et kvantespring indenfor supercomputing.

Læs også: Processor med 1.000 kerner

Men selvom de kaldte Titan X for verdens hurtigste GPU, overgik de det med GTX 1080 allerede et år efter, og nu vender Titan X så tilbage - stærkere end nogensinde.

Titan X: Samme navn, mere slagkraft

Navnet er det samme, men indenunder det labre ydre gemmer der sig endnu flere kerner og transistorer end hos forgængeren.

NVIDIA Titan X grafikkort 2016

Det oprindelige Titan X grafikkort kunne således klare 7 teraflops eller en billion floating points operations per sekund.

GTX 1080 kortene sendte det tal op på 9 teraflops, men nu kommer det nye Titan X kort og banker dem alle på plads med 11 teraflops.

Det gør det i kraft af 12 milliarder transistorer og 3.584 CUDA kerner mod lidt mere end 3.000 kerner i det oprindelige Titan X kort.

Dertil kommer, at den nye Titan X GPU er baseret på NVIDIA's nye Pascal arkitektur, som de introducerede sent sidste år, og som du også finder i GTX 1080 og 1070.

Læs også: HP lancerer ny OMEN-serie til gamere

Kort fortalt er der ingen tvivl om, at Titan X anno 2016 vil kunne klare enhver opgave, det bliver stillet overfor - ikke mindst virtual reality spil og apps.

Pris og tilgængelighed

Det nye Titan X grafikkort vil begynde at ramme butikkerne i USA og Europa allerede den 2. august, hvilket ikke giver dig særlig lang tid til at spare sammen til den hampre pris på $1.200 eller oppe på den forkerte side af 10.000 kroner, når de danske afgifter kommer på.


Kilde: SlashGear