Nyt Gorilla Glass byder på markant færre smadrede skærme

edbpriser.dk 17-07-46859 02:20

Vi kender det alle sammen. Man mister på uforklarlig vis grebet om ens smartphone, og den afgiver en særdeles væmmelig lyd, når den lander på asfalten med displayet nedad.

Man bøjer sig ned, og ens værste forventninger bliver bekræftet, når det viser sig, at et edderkoppespind af sprækker har bredt sig hen over den ødelagte skærm, hvilket koster en urimelig stor sum at få repareret.

Den særdeles ubehagelige situation bliver heldigvis en del sjældnere fremover. Gorilla Glass, der er beskyttelsesglasset foran displayet i så godt som samtlige smartphones i dag, er nemlig lige blevet lanceret i en ny og forbedret version.

Safirglas lader vente på sig

Vi havde alle store forventninger til safirglas, der ville eliminere mange af problemerne med smadrede skærme. Men i kølvandet på Apples store problemer med at få produceret safirglas til iPhone 6, ser det umiddelbart ud til at vi må vente en del længere, før det bliver en realitet.

Læs også: Samsung vil sende en bøjelig mobil på markedet næste år

Apples leverandør af safirglas er endda gået konkurs nu, så det er altså stadig Gorilla Glass, man vil kunne finde på langt de fleste smartphones i den overskuelige fremtid. Heldigvis ser det ud til, at chancen for smadrede skærme er faldet en del med det nye Gorilla Glass 4.

Det er firmaet Corning, der står bag Gorilla Glass, og de har observeret, at det største problem ved ens smartphone skærm i dag er, at der er en stor chance for, at det smadrer, hvis man taber den på en hård overflade, fx asfalt, hvilket de fleste smartphoneejere i øvrigt nok godt kunne have fortalt dem.


Corning brugte denne maskine til at teste holdbarheden af Gorilla Glass 4.

De har derfor udviklet Gorilla Glass 4, der er op til dobbelt så modstandsdygtig over for at blive tabt på hårde overflader sammenlignet med konkurrenter og Gorilla Glass 3. Skærmen kan dermed overleve op mod 80 % af gangene, når den bliver tabt på asfalt og andre hårde overflader.

Læs også: LG eliminerer rammen rundt om mobilskærmen

Hvis du har nerverne til det, så kan du i videoen herunder se, hvordan Corning systematisk smadrede skærmen på hundredvis af smartphones for at finde ud af, hvordan de bedst muligt kunne opgradere Gorilla Glass 3, så glasset blev stærkere uden at miste nogle fordele.